Wereldgebedsdag

Nieuws
dinsdag 19 februari 2019

Vrijdag 1 maart 2019 om 15:00 uur

Viering Wereldgebedsdag

Iedere eerste vrijdag in maart gaat op Wereldgebedsdag het gebed de wereld rond, elk jaar opnieuw, al bijna 100 jaar lang. Dat is echt een wereldgebeurtenis: in 173 landen en op 500 plaatsen in Nederland komen christenen samen om deze gebedsdag te vieren. Door hier ook in het Heuvelland aan mee te doen geven wij uiting aan het onderlinge gevoel van verbondenheid en solidariteit. Elk jaar is er een ander land aan de beurt waar door vrouwen het thema wordt voorbereid en de lezingen worden gekozen. Dit jaar is dat Slovenië. Het thema is: ‘Welkom, God nodigt je uit – en wíj jou!’

Wij nodigen u en jullie van harte uit voor de viering op vrijdag 1 maart om 15.00 uur in de kapel van het Redemptoristenklooster te Wittem. Het vocaal ensemble Canto Rinato o.l.v. Ton Kropivsek zal enkele Sloveense liederen zingen. En organist Jaap van Soolingen begeleidt de samenzang. Het belooft een feestelijke viering te worden!

De organisatie en uitvoering is in handen van ZijActief Kring Heuvelland, pastoor René Graat uit Banholt en gemeenteleden en ds. Harrie de Reus van de protestantse gemeente. De collecte is bestemd voor een drietal projecten in Slovenië. Na afloop is er koffie/thee met wat lekkers en gelegenheid elkaar te ontmoeten en na te praten over de viering. Ieder is van harte welkom om deze bijzondere viering mee te vieren!

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!