Uitstapje Utrecht

Nieuws
woensdag 19 juni 2019

Het jaarlijkse uitstapje ging dit jaar met de trein naar de mooie stad; Utrecht.
Een rondvaart met de boot en een rondleiding met een gids, hoorden bij het programma.
En dan natuurlijk als afsluiting, gezellig samen eten.

Verslag uitstapje *ZijActief * 19 juni 2019.

Op deze tropische dag was iedereen die die dag met het reisje mee ging op tijd present. Op perron 5 namen we de trein van 9.19 uur richting Utrecht waar we rond 11.15 uur arriveerden.

Bij La Place zouden we koffie drinken maar besloten toch om in plaats van gebak, een saucijzenbroodje te nemen. Zijn de broodjes bij Albert Heijn warm gaan maken. Christel en Lony hadden het er maar druk mee.

Rond de klok van 13.00 uur gingen we aan boord van de boot. De rijke historie was vanuit de boot goed te zien – mooie grachtenpanden – oude werfkelders – bruggen. De kapitein vertelde veel over de historie en het uur was zo om.

De vrijwilliger die de rondleiding gaf stond al op ons te wachten. We wandelden langs 4 kerken als laatste de Dom waar de rondleiding ook stopte.

Aansluitend was er 1.5 uur vrije tijd die je naar eigen manier kon invullen. Het was echt terrasweer en er werd dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt.

Rond de klok van 18.00 uur was iedereen weer present bij het Italiaanse restaurant voor het diner. We zaten gezellig buiten maar er naderde een flinke onweersbui en besloten toch maar binnen onze maaltijd te gebruiken.

Het was nog maar een klein stukje naar het station lopen en de meeste regen viel naast ons neer. Rond 23.00 uur was iedereen weer thuis. We kregen veel bedankjes voor de mooie dag in Utrecht en sommige zien al uit, naar de reis van volgend jaar.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe