Uitstapje naar Remagen/Vulkan-Express 20 juni 2023

Nieuws
zaterdag 8 juli 2023

Dinsdag 20 juni jl. waren alle 52 deelnemers voor 09.00 uur aanwezig om in de bus te stappen voor een reisje naar Remagen. Aan boord ook Marian Sanders die die dag haar verjaardag vierde. Het is ons jongste lid. Via een route over de autobaan 61 in Duitsland zijn we naar Remagen gereden. In de driehoek Aken, Kerpen, Grevenboich liggen een aantal bruinkoolmijnen. Hier wordt door het Duitse bedrijf Rheinbraun bruinkool in dagbouw gewonnen. Vanuit de bus was goed te zien hoe ingrijpend deze mijnen zijn voor het landschap. Eenmaal op weg ontvingen we een lekker sneetje roggebrood met kaas en cervelaatworst en kopje koffie of thee. Een half uurtje later werden we getrakteerd op een heerlijk stukje limburgse vlaai.

Na een stuk door de mooie Eifel gereden te hebben kwamen we aan in Remagen. Daar hebben de meeste mensen een korte wandeling gemaakt. Een kleine groep heeft de kerk Saint-Apollinaire bezocht. Het was een behoorlijke klim. Na een korte bezichtiging van Remagen zijn we op de terrasjes langs de Rijn gaan zitten waar we iets hebben gedronken c.q. iets hebben gegeten. Het was prachtig weer, dus dit was geen straf.

Daarna zijn we weer in de bus gestapt om naar Bröhl te rijden, waar het startpunt van de Vulkan-Express ligt. Na een treintocht van 1,5 uur kwamen we aan in Engel. Het was een leuk tochtje met een oude trein. Helaas geen stoomlocomotief maar een dieseltreintje.  Aansluitend zij we weer richting Nederland gereden voor een afsluitend “diner” in Stevensweert.

Onderstaand een impressie van de bruinkoolwinning. De overige foto’s staan in het foto-album.

 

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe