Ton van Reen

Nieuws
woensdag 20 september 2023

Ton van Reen is schrijver en journalist. Veel van zijn boeken spelen in Limburg. Bekend is DE BENDE VAN DE BOKKENRIJDERS dat tot een tv-serie werd bewerkt. Voor L1 tv maakte hij de serie IN HET LICHT VAN DE HAARD, over de oorsprong van de verhalen over heksen, kabouters, weerwolven etc.  Hij schreef meer dan tachtig boeken, zowel voor volwassenen als voor de jeugd. Maar ook journalistiek werk dat in boeken werd verzameld en boeken in opdracht van musea en van de provincie Limburg zoals het boek ACHTEROM BINNEN, de geschiedenis van de afgelopen eeuw. DE LICHTVERKOPER, over de kinderarbeid in de negentiende eeuw, werd als feuilleton gepubliceerd in De Limburger. Als journalist werkte hij ook lang in Afrika , vooral voor De Volkskrant.

Tijdens de lezing zal Ton van Reen vooral volksverhalen vertellen over de kleine mens, de oorzaak van de heksenprocessen, de verstoting van de mongoloïde kinderen, die in de kabouterverhalen terecht kwamen. Maar ook over zijn eigen werk.

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!