Terugblik – Cursus Maatschappelijke vorming en Educatie

Nieuws
maandag 19 februari 2024
Kring Zuidoost organiseert in 2024 een cursus Maatschappelijke Vorming en Educatie voor haar leden.
Op donderdag 8 februari 2024 vond de eerste cursusmiddag plaats in Brasserie Bie Ein (Schimmert), waarbij ruim 50 deelnemers aanwezig waren. Voorzitter Lenie Waltmans heette de spreekster en de deelnemers van harte welkom.
Mevrouw Elma van den Nouland, projectcoördinator Elisabeth Foundation, gaf een presentatie met als titel ‘Liefde, rozengeur en handelswaar’. Het was een boeiende presentatie die ons veel inzicht gaf in deze lugubere wereld. Ook kregen we een toelichting over de Elisabeth Foundation. Deze foundation heeft 3 doelen:
• Het voorkomen van mensenhandel;
• Hulp bieden aan slachtoffers van mensenhandel;
• Een bijdrage leveren aan het bevorderen van goed onderwijs en goede gezondheidszorg, met name in gebieden waar armoede en oorlog mensen tot prooi maken van mensenhandel.
De verkoop van Indonesische producten die gemaakt zijn door slachtoffers van mensenhandel (denk aan tasjes, pannenlappen, schorten etc.) genoot veel belangstelling van de aanwezigen. De opbrengst van deze verkoop komt 100% ten goede aan de projecten in Indonesië die de stichting ondersteunt.
Na afloop van de cursus dankte Lenie Waltmans de spreekster heel hartelijk voor deze bijzondere presentatie. Dat werd door de aanwezigen onderstreept met een warm applaus.
 

 

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!