Samen op Stap Op Zondag: terugblik editie Noord

Nieuws
vrijdag 2 juli 2021

Wandeling op het St. Annapark te Venray, 13 juni 2021 – Met 23 deelnemers vertrokken we vanaf De Witte Hoeve richting St. Annapark. Het zonnetje scheen lekker. Iedereen was verheugd elkaar weer eens te treffen bij een ZijActief-activiteit.

St. Annapark

Sinds januari 2018 is de Renschdael Groep eigenaar van dit prachtige park van bijna 48 hectare groot.

De totale herontwikkeling van het Annapark zal een aantal jaren duren waarbij de Renschdael Groep het overgrote deel van de gebouwen en het gehele park in eigendom zal houden.

Wat voorheen in de wijde omgeving bekend stond als vooraanstaand centrum voor de geestelijke gezondheidszorg, wordt momenteel omgetoverd tot een unieke locatie voor wonen, werken, recreatie, zorg en meer… Het monumentale park met grote cultuurhistorische waarde wordt volledig getransformeerd. De karakteristieke gebouwen krijgen andere functies waardoor een eigentijds woon-, werk- en recreatiegebied met vele voorzieningen ontstaat.

Daarnaast is er ook ruimte voor nieuwbouw. In het noorden van het park zal een nieuwe, kleinschalige woonwijk ontstaan van maximaal 80 woningen.

Onze wandeltocht leidde ons door een prachtige bosrijke omgeving met heel oude, grote bomen. Eén boom heeft zo’n grote omvang dat er bij regenweer 200 personen onder kunnen schuilen, zonder nat te worden.

Na de wandeling lieten we ons bij de Witte Hoeve verwennen met een welverdiende kop koffie en belegde broodjes.

Deze bijeenkomst was zeer de moeite waard, met dank aan degenen die dit georganiseerd hebben.

Tonny Duijn

Bekijk de foto's van deze activiteit

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!