Appelkruimeltaart

Ingrediënten voor 12-15 stukjes
- 300 gr zelfrijzend bakmeel
- 300 gr witte basterdsuiker
- 300 gr roomboter (+ extra om in te vetten)
- 150 gr volle kwark
- 5 appels
- 0,5 citroen, het sap
- 5 eieren (maat M)
- 90 gr rozijnen
- 1,5 tl kaneelpoeder
- Snuf zout
Ingrediënten voor de topping
- 150 gr bloem
- 100 gr roomboter
- 150 gr kristalsuiker
- poedersuiker
Zo maak je het
- Verwarm de oven alvast voor op 175 graden boven- en onderwarmte of 160 graden hetelucht. Vet een bakvorm in en bekleed de bodem en randen met bakpapier.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Doe ze over in een mengkom en schep er kaneelpoeder, citroensap en de rozijnen door. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Maak de kruimellaag door de ingrediënten van de topping (zonder de poedersuiker) bloem, suiker en koude boter (in kleine blokjes gesneden) met je handen tot kruimels te wrijven/kneden. Schep de kruimels over in een bakje en zet ze tot gebruik in de vriezer.
- Klop met een mixer met platte deeghaken de boter, basterdsuiker en zout in circa 10 minuten tot een romig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en klop tussendoor goed door zodat de ingrediënten goed gemengd zijn. Meng de kwark erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en spatel tot een glad mengsel. Schep het beslag in de bakvorm en verdeel de appelstukjes en rozijnen erover.
- Haal de kruimels uit de vriezer en verdeel over de appel. Bak de appel plaatcake 55-60 minuten in de oven tot goudbruin en gaar. Laat afkoelen en snijd in stukken. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.
Afmetingen bakvorm: 35 of 37 cm bij 24 cm. Hoogte 5 cm.
Eet smakelijk!
Greet
Bron: uit Paulineskeuken.nl
Mais met geraspte kokos
Stappen plan :
1} mais uit blik – bij voorkeur crispy
2} een stoompannetje ( die bestaat uit 2 delen een onder en boven pan – daar doe je in het bovenste pannetje die heeft gaatjes, een boterham zakje, zodat de kokos niet in het water van het onderste pannetje komt.
Je vult het onderste pannetje met water.
Het stomen van de geraspte kokos kan beginnen
Binnen 10 minuten is de kokos gaar.
Je stopt de koude mais uit blik in een schaal of iets anders en mengt de gestoomde geraspte kokos daarmee en schepje suiker naar behoefte.
Smakelijk eten!
Grace