Presentatie “Slapen als een Roos”

Nieuws
maandag 6 februari 2023

Presentatie “Slapen als een Roos”.

Op 6 februari 2023 gaf Rozemarijn van Amstel, slaaptherapeut van Praktijk Mensendieck Gennep/Bergen de lezing “Slapen als een Roos” voor leden van ZijActief Heijen.

Veel vrouwen ervaren slaapproblemen, zowel inslaap- als doorslaapproblemen. Rozemarijn geeft ons inzicht hoe ons slaappatroon verandert bij het vorderen der jaren. Wanneer slaap je diep, wanneer lichter en wanneer ga je dromen. Wat is normaal en wanneer is het een slaapstoornis. Wat opvalt is dat we veel vaker even wakker zijn dan we zelf beseffen, bijvoorbeeld bij omdraaien in bed.

Welke omstandigheden zorgen ervoor dat we moeilijker inslapen of doorslapen. Dit kan komen door een “vol hoofd”, een drukke avond of stress. Ook koffie, thee en alcohol kunnen een rol spelen. We hebben een oefening geleerd die je kan helpen om te ontspannen en rust te vinden. Deze oefening is zowel op een stoel als in bed te doen, erg zinvol. Het is belangrijk om zo mogelijk een regelmatig slaappatroon aan te houden, op dezelfde tijd naar bed gaan en opstaan en daarbij niet langer dan acht, hooguit negen uur per dag in bed of op de bank te liggen. Voor het slapen gaan is het goed ruim de tijd te nemen om rust te vinden, “op te slomen”.

Het was een leerzame en zinvolle avond waardoor leden van ZijActief voortaan slapen als een roos.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe