Paasviering

Nieuws
woensdag 6 april 2022

Na twee lange en heftige Coronajaren maakten op dinsdagmiddag 5 april 2022 zo’n veertig dames zich op voor de gebruikelijke Paasviering.

In de zaal werden zij hartelijk welkom geheten door voorzitster Yvonne, die zich in vrolijke voorjaarstooi op haar paasbest presenteerde.

Voor het bestuur was het weer even wennen; er moest op korte termijn een programma in elkaar gedraaid worden. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ze daar uitstekend in geslaagd zijn!

Kosten noch moeite waren gespaard, er was zelfs een gelegenheidskoor, “de kippe en de haan” bestaande uit een aantal kippen en een gitaarspelende haan!

Zij vertolkten een dramatisch lied waaruit duidelijk bleek dat de ouderdom, voor wat betreft de voortplanting, ook met gebreken komt bij het pluimvee.

Om na dit confronterende nieuws de stemming weer op peil te brengen volgde er een oudhollandse spellenmiddag waarin de dames het fanatiek tegen elkaar opnamen.

Iedereen deed zijn uiterste best om te winnen.

Vooral de weinig galante aanblik van zwetende, steunende en persende dames die verwoed trachtten hun spijkerpoepje in de flessenhals te mikken, werkte enorm op de lachspieren. Ook het koekhappen zorgde voor de nodige hilariteit. Bestuursleden Marianne en Truus, die de touwtjes bij het koekhappen strak ( nou ja, strák…) in handen hadden, hielden met moeite de zaak letterlijk én figuurlijk droog bij het zien van al die wijd geopende monden en bibberende tongetjes.

Als volleerde circusartiesten manoeuvreerden de dames onder het touw door want koste wat het kost: de koek moest eraf! Met de puntentelling verliep het allemaal enigszins chaotisch, maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden zelfs nog een primeur: één van de deelnemende groepen vermeldde, dat álle zeven deelnemers de eerste prijs hadden gewonnen. Allemaal topsporters van formaat dus!

Links en rechts in de zaal hoorde ik verschillende dames zeggen: “ut is lang geleje det ich zó gelache höb!”

En dáár gaat het om. Dát hebben we té lang moeten missen en zó hard nodig.

Gewoon sámen weer lekker “ZijActief” zijn, dáár knap je van op…

Fijne Paasdagen,

Joke Dohmen

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!