Nieuwsbrief september 2021

Nieuws
woensdag 1 september 2021

Beste dames van ZijActief Banholt,

Door het coronavirus kon vorig jaar de traditie met Pinksteren niet doorgaan. Ook dit jaar niet, en toch is zaterdag 28 augustus de 141ste St. Gerlachusden gehaald en geplant. En heeft op zondag de sacramentsprocessie door de straten van Banholt en Terhorst plaatsgevonden. Het was zeker weer iets om naar terug te kijken en de zogenaamde “pinksterkermis” is toegevoegd aan de Inventaris Immaterieel Erfgoed. Waar een klein dorp trots op mag zijn.

Dus gaan we in september beginnen met een nieuw programma dat bekend wordt gemaakt tijdens de jaarvergadering. Die houden we op donderdag 16 september a.s. in het “Patronaat” om 20.00 uur. Gezien de huidige corona maatregelingen is het verplicht om je aan te melden voor de avond bij Wilma Bastings per mail fonsbastings@home.nl of telefonisch 043 4572280

Er zijn van ZijActief Limburg en Kring Heuvelland de komende maanden enkele activiteiten:

Doe mee met Samen op Stap op Zondag

Op 26 september 2021 gaan we ‘Samen op Stap op Zondag’! ZijActief Limburg nodigt alle vrouwen, leden en niet-leden uit om mee te doen! Deze editie van Samen op Stap op Zondag vindt op drie verschillende locaties in de buitenlucht plaats. Op alle locaties maken we eerst een mooie wandeling in een natuurgebied. We sluiten af met een lunch en nazit.

Op 26 september starten we om 10:00 uur vanaf deze locaties:

* Parkeerplaats bij de kerk, Hoogstraat, Broekhuizen (4,5km, Noord-Limburg)

*Parkeerplaats bij ‘De Wieksjlaag’, Bèr Vullingsstraat, Beringe (Midden-Limburg)

*Gemeenschapshuis De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, Houthem-Valkenburg (4,5 of 8,5km Zuid Limburg)

Aanmelden

Wees er snel bij, want per locatie is er een maximum van 30 deelneemsters.

Meld je vóór 19 september 2021 aan via e-mail zijactief@zijactieflimburg.nl én maak de kosten over op bankrekening NL62RABO0144103400 onder vermelding van SOSOZ 26 september 2021, je naam en bij welke locatie je mee doet.

De kosten voor dames-leden bedragen € 7,50. Dames-niet-leden betalen € 10,00.

Familiedag: neem familie, vrienden en buren mee!

Wil jij jouw familie laten kennismaken met ZijActief Limburg? Kom dan op 10 oktober 2021 naar onze familiedag en neem ze mee! De familiedag vindt op twee locaties plaats in de vorm van een wandeling. Na afloop van de wandeling drinken we op een mooie locatie een kop koffie of thee. Je mag zoveel mensen meenemen als je wilt, iedereen is van harte welkom.

Roermond: The Passion wandeling

Treed in de voetsporen van de cast van The Passion 2021! Onder leiding van een VVV-gids wandel je de route die tijdens The Passion is afgelegd. Laat je verrassen door verborgen plekjes in de Roermondse binnenstad. Tijdens de wandeling bezoek je ook de Munsterkerk, die dit jaar 800-jarig bestaat, en de prachtige St. Christoffelkathedraal.

Sittard: Geheime Tuinen route

Wist je dat Sittard tal van groene oases telt, midden in de stad? Voor velen nog onontdekte pareltjes, zoals Jardin des Roses of de Ursulinentuin. Elk met een eigen bijzondere geschiedenis. Onder leiding van een VVV-gids loop je de ‘Geheimen Tuinen route’.

Aanmelden

Meld je uiterlijk 24 september aan door een e-mail te sturen naar zijactief@zijactieflimburg.nl. Geef duidelijk aan met hoeveel personen je deelneemt en aan welke wandeling jullie meedoen. De Familiedag kost € 7,50 per persoon. Dit is inclusief de rondleiding van de VVV-gids en een kop koffie of thee.

Dagen voor Alleengaanden: Vrouwen bouwen aan de samenleving

Dinsdag 19 oktober 2021 van 9:30 tot 15:45 uur

Zaal Keulen, Schoolstraat 3, Klimmen

Kosten: leden: € 20,- / vrouwen-niet-leden: € 25,–

Aanmelden en betalen vóór 21 september a.s. bij Wilma Bastings fonsbastings@home.nl o.v.v. DVA, en je naam. Maak de kosten over op bankrekening NL11 RABO 0133 5070 68 t.n.v. ZijActief Banholt o.v.v. DVA + naam.

We verheugen ons om jullie allemaal te mogen begroeten op 16 september.

Blijf gezond, houd vol, en geniet van de dingen die we wel mogen.

Het bestuur ZijActief Banholt:

Annelize – Carla – Marieke – Wilma – Shirley – Gerda

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe