Nieuwsbrief mei 2022

Nieuws
zondag 22 mei 2022

Beste dames van ZijActief Banholt,

De bloesem in de bomen, het gras mals en groen, de vogels vliegen druk in weer naar hun nesten om ze klaar te maken om in mei de eitjes te leggen. De meiklokjes of te wel de lelietjes van dalen staan weer in bloei, die met hun heerlijke geur een echt lente gevoel geven.

De handen jeuken om de tuin opnieuw aan te planten met de kleurige zomerbloeiers. Maar de maand mei kan nog koude nachten hebben, dus laten we wachten tot na de ijsheiligen van 15 mei.

Ook hebben we de nieuwe Zij&Zo ontvangen met inspirerende verhalen; wil je zelf een redactie stukje plaatsen? Het mag en kan altijd. Stuur het dan naar Aurelia Renierkens aurelia@renierkens.eu graag met foto’s.

Afscheid voorzitter

Annelize Martens heeft haar drie termijnen erop zitten en stapt op als voorzitter van ZijActief Banholt. Het bestuur en alle leden danken haar voor haar ontzettend grote inzet en betrokkenheid. Annelize’s ZijActief-hart blijft wel kloppen, want zij is afdelingencoördinator van Kring Heuvelland. Dit houdt in, dat als een afdeling hulp vraagt voor het vinden van nieuwe bestuursleden, of vastzit met bijvoorbeeld de nieuwe statuten, Annelize actief wordt en de afdeling ondersteund.

Nieuwe voorzitter

Er is wel een waardige opvolger gevonden: Wilma Bastings. Zij heeft de voorzittershamer van Annelize overgenomen. Wij wensen haar veel succes toe met haar nieuwe taak!

Nieuw bestuurslid:

Shirley v.d. Beek maakt het afdelingsbestuur weer compleet. Na een half jaar uit het bestuur te zijn geweest, heeft ze ‘ja’ gezegd!

Binnenkort komt het afdelingsbestuur samen om de taken opnieuw te verdelen.

22 mei 2022: Samen op stap op zondag

Programma

10.00 uur Ontvangst met Koffie en vlaai in Restaurant De Proosdij, Markt 34 te Meerssen

10.45 uur Start rondleiding over de Markt en naar de Synagoge 12.30 uur Uitgebreide lunch in Restaurant De Proosdij

14.00 uur Begin van de rondleiding in de Basiliek van Meerssen door leden van De Vrienden van de Basiliek

15.30 uur Einde programma (maar bezoek nog even het prachtige Proosdijpark en zit nog even lekker op een terrasje bij een van de vele zaken op de Markt)ij.

Aanmelden en betalen

Ben jij erbij? Meld je dan vóór 12 mei 2022 aan bij Wilma Bastings fonsbastings@home.nl

Er is maar plaats voor 50 deelnemers dus wees er snel bij! Ook niet-leden zijn van harte welkom. Leden betalen €24,00 en niet-leden €27,00. Het verschuldigde bedrag a.u.b. overmaken voor 12 mei naar NL11RABO 01335.07.068 t.n.v. ZijActief Banholt. Vermeld hierbij a.u.b. uw voor-en achternaam.

Zomer activiteit ZijActief Banholt

Deze zomer organiseert de Werkgroep kleine activiteiten van ZijActief Banholt een High Tea bij Brasserie Villare, Wielderdorpstr. 18 in Wijlre. (Restaurant Hotel Bemelmans is verbouwd tot een mooie Brasserie en B&B.)

Maandag 4 juli a.s. worden wij ontvangen om 12 uur ’s middags.

Wij gaan genieten van thee, koffie, soep en lekkere hartige en zoete gerechtjes.

Voor: leden van ZijActief, dames-niet-leden zijn ook welkom.

Kosten: €17,50 + carpoolen

Opgeven en betalen: uiterlijk 1 juni a.s. bij Lenie Aarts T: 043 4571798

Historie en Actief samen Sportief op zondag 26 juni 2022

De coronapandemie ligt zo goed als achter ons, het is tijd om er weer op uit te gaan. In samenwerking met Stichting Heemkunde Tebannet organiseren we op zondag 26 juni 2022 van 13:00 uur tot ca. 17:00 uur een sportieve activiteit. Noteer het alvast in je agenda!

Op verschillende plekken in Banholt en Terhorst zal er een presentatie gehouden worden over het rijke verleden van beide kernen. Op deze locaties is er verder voor de kinderen een activiteit en worden er streekproducten getoond. De plekken zijn met elkaar verbonden via een wandelroute.

Trek die dag de wandelschoenen aan en wandel mee via een mooie route door ons dorp! Jong of oud, het is voor iedereen gratis toegankelijk. Het volledige programma wordt t.z.t. bekend gemaakt via verschillende kanalen.

Met dank aan de gemeente Eijsden-Margraten voor de financiële ondersteuning van deze activiteit!

Hopelijk mogen we u allen ontmoeten op deze sportieve dag.

Bedevaart naar Kevelaer

Eindelijk mag het weer met kring Heuvelland naar Kevelaer op woensdag12 oktober 2022

Vertrek Wittem: 8:30 uur

Aankomst Kevelaer: +10:00 uur

Vrije tijd in Kevelaer: tot 11:00 uur

Gebedsdienst: 11:15 uur (door afd. Eys)

Vertrek Kevelaer: 15:45 uur aanwezig zijn aan de bus / 16:00 uur vertrek

Kosten voor deelname: ·€ 20, – voor leden, € 22,50 voor dames-niet-leden

Aanmelden: ···vóór 31 juli 2022

Bij: ·Wilma Bastings fonsbastings@home.nl per e-mail of 043- 4572280

Tijdens de rit is de bus chauffeur verplicht een namenlijst en het mobiele telefoonnummer (indien in bezit) van de deelnemers bij zich te hebben.

Het verschuldigde bedrag a.u.b. overmaken voor 31 juli naar NL11RABO 01335.07.068 t.n.v. ZijActief Banholt. Vermeld hierbij a.u.b. uw voor en achternaam.

Ook na deze meimaand gaan de activiteiten van ZijActief door – het belooft een actief jaar te worden

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!