Nieuwsbrief maart 2022

Nieuws
vrijdag 4 maart 2022

Beste dames van ZijActief Banholt,

Terwijl het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en het lentegevoel begint te kriebelen, geeft dat een heerlijk gevoel. Je voelt je een ander mens en het doet je goed. In Oekraïne is het echter nog volop winter. Mensen op de vlucht voor het gevreesde wat nu gebeurd en hen nog te wachten staat. Alle bezittingen, huizen, familie achtergelaten en in het ergste geval de mannen die achter blijven om te vechten voor hun land en de vrijheid. Laten we in gedachten bij hen zijn en hopen dat alles niet van lange duur is en er een einde komt aan deze vreselijk bange tijden.

Vrijdag 11 maart om 19.00 uur is er een extra algemene ledenavond om de nieuw statuten van ZijActief Limburg met jullie te bespreken en daarna over te gaan tot stemming. Dit is niet de algemene jaarvergadering van de afdeling; die vindt plaats op donderdag 21 april 2022.

Zondag 13 maart: InternationaleVrouwendag

Een dag om het vrouw zijn te vieren, een dag om te kijken wat er al bereikt is op het gebied van gendergelijkwaardigheid en een dag om te kijken waar nog de uitdagingen liggen. Deelname gratis!

Meer info en aanmelden: https://www.sharepower.nl/een-film-een-tentoonstelling-en-iris-sommer-auteur-van-het-vrouwenbrein-internationale-vrouwendag-2022

Woensdag 16 maart 2022 gaan we allemaal stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Laat uw stem niet verloren gaan! Stem op een VROUW!!

Donderdag 17 maart ledenavond Nostalgische modeshow

Ria Dassen presenteert een modeshow met haar mannequins kleding uit de vorige eeuw. Het is een avondvullend programma vol humor en gezelligheid. Aanmelden voor het bijwonen van de ledenavond bij Wilma Bastings-Sens Tel:043-4572280 mail: fonsbastings@home.nl

Filmavond 22 maart 2022

Zoals je hebt kunnen lezen in de leden nieuwsbrief Van ZijActief Limburgs is het eindelijk weer zover:

ZijActief Limburg kan weer naar de film! Dit jaar is gekozen voor de Spaanse film Madres Paralelas (Parallel Mothers). Twee vrouwen, Janis (PeneĢlope Cruz) en Ana (Milena Smit), bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare leeftijd, is blij, maar de jonge Ana is bang en onzeker. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven. Terwijl Janis het verleden van haar familie een gezicht probeert te geven, vecht Ana juist om los te komen van haar familie.

Je kunt dit jaar kiezen om naar het middagprogramma of het avondprogramma te gaan.

Middagprogramma:

13.30 – Inloop

14.00 – Start Film

15.00 – Pauze met een drankje en hapje

17.00 – Einde filmmiddag

Avondprogramma:

18.30 – Inloop

19.00 – Start Film

20.00 – Pauze met een drankje en hapje

22.00 – Einde filmavond

Heb jij ook zin om naar deze fantastische film te gaan?

Meld je nog snel aan bij Wilma Bastings-Sens Tel:043-4572280 mail: fonsbastings@home.nl vóór 8 maart 2022. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Leden betalen €12,50 en niet-leden €15,50.

Betalen: we vragen u het verschuldigde bedrag overmaken vóór 8 maart op bankrekeningnummer NL 11RABO 01335.07.068 t.n.v. Zij Actief afd. Banholt. Vermeld a.u.b. uw voor- en achternaam

Dit is inclusief een hapje en drankje. De bioscoopkaartjes van 2020 kunnen niet gebruikt worden voor deze filmavond! Kun je er op het laatste moment niet bij zijn? We kunnen kosten helaas niet terugbetalen, je kunt je kaartje wel aan iemand anders geven.

Zaterdag 2 april 55 jarig jubileum ZijActief Banholt

Iedereen heeft een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Vergeet niet je aan te melden vóór 14 maart bij Wilma Bastings-Sens Tel: 043-4572280 mail: fonsbastings@home.nl

Dinsdag 5 april bloemschikken voor Pasen.

De dames van de werkgroep kleine uitstapjes en activiteiten willen weer graag samen bloemschikken voor Pasen.

Alle dames leden en niet leden kunnen zich opgeven om mee te komen doen. De kosten zijn nog niet bekend, afhankelijk van de materialen en het aantal deelnemers.

Aanvang 19.30 uur in het “Patronaat”. Zodra we weten hoeveel dames zich hebben aangemeld, laten we weten wat de kosten zijn.

Opgeven kan t/m 17 maart 2022 bij:

José Roijen Bergstraat3 tel: 043-4572412

Désirée Deguelle St. Gerlachusstraat 25 tel: 043-3610881 e-mail dgdeguelle@ziggo.nl

21 juni 2022 Floriade Almere – Ledendag georganiseerd door ZijActief Limburg

Alle dames leden met hun vriendinnen nodigen we van harte uit voor onze ZijActief reis naar de Floriade in Almere op dinsdag 21 juni 2022. We vertrekken vroeg in de ochtend met bussen richting Flevoland. Met de kabelbaan hoog boven het Floriade-park kun je genieten van een prachtig uitzicht. We bezoeken landenpaviljoens die hun cultuur, planten, bloemen en lokale innovaties voor groene steden laten zien. Het belooft een dag vol gezelligheid, innovatie en duurzaamheid te worden. We laten ons verrassen door nieuwe inzichten met betrekking tot het maken van gezonde en verantwoorde voedselkeuzes. Koffie, thee en andere versnaperingen zijn volop aanwezig bij de leuke eetrestaurantjes. Hopelijk hebben we jullie enthousiast gemaakt temeer omdat de Floriade maar één keer in de tien jaar georganiseerd wordt. Kijk voor nog meer inspiratie op de website van de Floriade: www.floriade.com

Aanmelden en betalen

Heb jij ook zin om mee te gaan naar de Floriade? Meld je snel aan bij Wilma Bastings-Sens Tel: 043-4572280 mail: fonsbastings@home.nl

Doe dat vóór 10 april 2022. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Leden betalen €46,00 en niet-leden €53,50 Dit is de entree voor de Floriade en de busreis)

Betalen: we vragen u het verschuldigde bedrag over te maken vóór 10 april op bankrekeningnummer NL 11RABO 01335.07.068 t.n.v. Zij Actief afd. Banholt. Vermeld hierbij a.u.b. uw voor- en achternaam

Als je aangemeld bent krijg je van de afdeling alle informatie over de busreis, opstapplaats etc.. Kun je er op het laatste moment niet bij zijn? We kunnen kosten helaas niet terugbetalen.

Hartelijke groet,

Het Bestuur ZijActief afd. Banholt

Annelize, Wilma, Carla, Marieke en Gerda

www.zijactieflimburg.nl/afdelingen/Banholt

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!