Lintjesregen bij ZijActief

Nieuws
woensdag 26 april 2023

Vandaag kregen liefs 4 ZijActief vrouwen een Koninklijke onderscheiding! Niet alleen voor hun vele werk voor ZijActief maar ook voor hun andere sociale activiteiten. Het zijn Leny Reuls uit Panningen; Hennie Nillesen uit Aijen, Henny Meys uit Schinnen en Marjo Brouns uit Bocholtz. Van harte gefeliciteerd dames, welverdiend! We zijn trots op jullie💐🥂

ZijActief Panningen

Leny Reuls

Leny Reuls heeft voor haar verdiensten voor 0.a. ZijActief afdeling Panningen, Kring Helden en Weert en ZijActief Provinciaal, en Zonnebloem Triduum en nog veel meer, een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen en wel Ridder in de orde van Oranje Nassau.

ZijActief Bocholtz

Marjo Brouns-Vaessen

Marjon Brouns-Vaessen ontving uit handen van waarnemend burgemeester Dion Schneider een Koninklijke Onderscheiding. Zij werd lid in de Orde van Oranje – Nassau. Als dank voor waardering voor haar werkzaamheden als vrijwilliger  bij Parochiefederatie de Pelgrim. Zij is Lector, poetst samen met andere vrijwilligers de  parochiekerk en zorgt mede voor de kerkversiering, met name tijdens hoogtijdagen.

Van 2010 tot 2014 commissie- en burgerraadslid van het CDA Simpelveld-Bocholtz en vanaf 2011 tot heden penningmeester. Vanaf2014-2022 was raadslid voor CDA in de gemeente Simpelveld.

Marjo werd op 22 jarige leeftijd lid van Zijactief Bocholtz en is nu al 37 lid van de vereniging. Vanaf 2016  is zij secretaris en vicevoorzitter.

(voorm.) ZijActief Bergen

Hennie Nillesen

Hennie Nillesen ontving een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Manon Pelzer van de gemeente Bergen. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hennie zet zich als vrijwilliger al jaren in. Onder ander vervulde zij jarenlang (1992-2015) verschillende functies in voor ZijActief afdeling Bergen. In 2012 werd ze penningmeester voor ZijActief Limburg.
Daarnaast is Hennie sinds 1997 actief in de politiek. Voor het CDA vervulde ze verschillende lokale functies en later maakte ze de stap naar de landelijke politiek als bestuurslid van het CDA Vrouwenberaad. Ondertussen bleef ze politiek actief voor het CDA in de gemeente Bergen als raadslid van 2011 tot 2022. Van 2015 tot 2019 wat ze ook statenlid in de Provincie Limburg.

ZijActief Schinnen

Henny Meys

Henny Meijs-Henssen uit Schinnen heeft zich haar leven lang ingezet voor de zorg voor anderen en voor vrouwenrechten. Zo is ze voorzitter van de ZijActief Schinnen, lid van het Hoofdbestuur van de Limburgse Vrouwenbeweging en bestuurslid van de Katholieke Plattelandsvrouwen Nederland. Ook was ze collectant en coördinator van de Brandwondenstichting en de Hartstichting. Daarnaast was Henny zo’n 20 jaar mantelzorger voor haar ouders.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe