Lezing “Liefde, Rozengeur en Handelswaar

Nieuws
woensdag 12 april 2023

Deze voorlichting, lezing was vrij toegankelijk en werd door ons, ZijActief Ubachsberg en de Judovereniging georganiseerd.

Dit om jongeren, ouders, grootouders te wijzen op de gevaren van mensenhandel; waaronder loverboys en vrouwenhandel. Wereldwijd worden jaarlijks duizenden vrouwen, mannen en kinderen onder valse voorwendselen geronseld en slachtoffer van mensenhandelaren. Ze worden gedwongen tewerkgesteld in o.a. de seksindustrie, als huishoudelijke hulp, in de bouw, de landbouw of de havens.

Elma van den Nouland van de Elizabeth Foundation hield hier een interessante lezing over, hetgeen af en toe zorgde voor heel wat impact bij de aanwezigen.

De Elizabeth Foundation ondersteunt ook diverse projecten in o.a. Singapore, Java en Jakarta. Slachtoffers van mensenhandel worden bv. getraind in het werken met goede professionele naaimachines waarmee ze o.a. tassen, toilettasjes, schooluniformen, ovenwanten en schorten naaien. de Foundation koopt deze producten bij deze projecten en verkoopt deze dan in Nederland, tijdens lezingen.

In de pauze kreeg iedereen de gelegenheid om deze producten te kopen. Er werd heel wat gekocht, met in ieders achterhoofd: Het is voor een goed doel!

De boodschap van Elma was; Vertel het verder, hou je ogen goed open en meld het als je iets verdachts ziet. Mensenhandel komt overal en in alle lagen van de bevolking voor!

Zie foto’s

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe