Kringreis

Nieuws
vrijdag 18 januari 2019

8 – 12 april 2019

GHIELEN Touringcarbedrijf

OOSTENDE, BELGIË – maandag 8 t/m vrijdag 12 april 2019

De Belgische Kust is de landstreek waarmee België grenst aan de Noordzee. De lengte bedraagt ongeveer 67 kilometer en omvat een tot 500 meter breed zandstrand met een tot 2,5 kilometer brede duinengordel erachter. In het noorden vormt Het Zwin de grens met het Nederlandse Zeeuws- Vlaanderen. In het zuiden gaat de Vlaamse kustlijn over in de Franse ‘Côte Flamande’.

Bijna centraal ligt Oostende, eigenlijk is dit de enige échte stad aan de Belgische Kust. Door deze centrale plek heeft Oostende een belangrijke regionale functie én is tevens de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de gehele kust en het daarbij behorende achterland. Het strand van Oostende trekt jaarlijks vele toeristen naar de stad. Naast het strand, de zee en de stad zelf, is het bijna een must om vanuit Oostende ook het over de hele wereld bekende Brugge te bezoeken. In de stad is genoeg te doen en te beleven. Winkelen, wandelen, fietsen etc. Doordat Oostende ooit een vestingstad was is er ook qua geschiedenis het een en ander terug te vinden. Zo is er een schip te bezoeken ‘de Mercator’ uit 1932 en het Fort van Napoleon. Verder heeft deze badplaats een aantal zeer fraaie groene parken, waaronder het Oostendse Koningspark met zijn prachtige Japanse tuinen en het Leopoldpark met zijn fraaie waterpartijen.

PROGRAMMA: (wijzigingen voorbehouden)

8 april 2019: Heenreis. We rijden rechtstreeks naar Antwerpen, waar we na aankomst een wandeling maken o.l.v. een gids. Na de lunch (eigen gelegen) en enige vrije tijd in de stad rijden we verder naar ons hotel voor de komende dagen in Oostende waar de in de loop van de middag zullen arriveren.

9 april 2019: De dag van vandaag staat in het teken van de stad Brugge, een van de mooiste steden ter wereld. Na aankomst wordt onder leiding van een gids een stadswandeling gemaakt. Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid genieten van de rust, schoonheid en gastvrijheid van deze prachtige historische stad. Terugkomst in Oostende in de loop van de middag.

10 april 2019: Vrije dag in Oostende. U kunt een wandeling maken over het strand of de boulevard. U kunt shoppen, een terrasje of een bruin café opzoeken of een bezoek brengen aan een van de bezienswaardigheden van deze mooie Belgische badplaats. Bijvoorbeeld Fort Napoleon, het Noordzeeaquarium of de Mercator, een prachtig oud museumschip uit 1932. Bij voldoende belangstelling kan de chauffeur eventueel een rit langs de kust en door het achterland organiseren, waarbij onderweg stops kunnen worden gemaakt in bijvoorbeeld Diksmuide, Koksijde en/of de Panne.

11 april 2019: Na het ontbijt rijden we naar de stad Ieper. Deze belangrijke en rijke kunststad werd tijdens de oorlog 1914-1918 nagenoeg geheel verwoest. Onder leiding van een deskundige gids maken we de zogenaamde ‘Flanders Fields Route’. Deze ca. 80 km lange route is de ideale manier om in een dag kennis te maken met een aantal belangrijke sites uit Wereldoorlog I. In Ieper zelf kunt u de lunch gebruiken en een bezoek brengen aan het Flanders Fields Museum of de Meense Poort. Ook het diner gebruiken we in Ieper, zodat we om 20.00 uur de indrukwekkende herdenking ‘Last Post’ bij de Menenpoort kunnen bijwonen. Terugkomst in Oostende omstreeks 22.00 uur.

12 april 2019: Na het ontbijt verlaten we Oostende. We rijden naar de stad Gent, die wat betreft schoonheid en architectuur niet

of nauwelijks onder doet voor Brugge. Na aankomst bent u vrij om zelf op verkenning uit de gaan. U kunt een boottocht maken, het Gravensteen, een prachtige Middeleeuwse burcht in het hartje van de stad, of een van de musea in de stad bezoeken. In de loop van de middag rijden we huiswaarts.

De reissom bedraagt € 435,– p.p.

(bij minimaal 30 deelnemers)

Inbegrepen:

*vervoer met een luxe touringcar, die wordt bestuurd door een ervaren chauffeur

*vier overnachtingen in het prima ***Royal Astrid Hotel in Oostende op tweepersoonskamers met

faciliteiten (in principe twinrooms met aparte bedden)

*een uitgebreid ontbijtbuffet 's morgens op de 2e t/m 5e dag

*een prima 3-gangendiner 's avonds op de 1e, 2e, 3, in het hotel

*een prima diner op de 4e dag in een restaurant in Ieper

*een waardig afscheidsdiner 's avonds op de laatste dag

*plaatselijke toeristenbelasting

*administratie en verzendkosten

*alle te maken excursies excl. mogelijke entrees, gids-, tol- en parkeergeld

(rekening houdend met de Rijtijdenwet van de chauffeur)

Toeslag eenpersoonskamer: € 92,–

Hotelgegevens:

***Royal Astrid Hotel Oostende

Wellingtonstraat 15

B-8400 Oostende

Tel: +32-59-339696

www.royalastrid.be

Wij wensen u een prettige vakantie!

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe