Internationale vrouwendag

Nieuws
vrijdag 25 februari 2022

13 maart 2022

Internationale vrouwendag

13 maart 2022

De samenwerkende vrouwenorganisaties van Limburg organiseren samen de internationale vrouwendag 2022. Op 13 maart zal deze leuke en vooral inspirerende bijeenkomst zijn in Foroxity in Roermond. Een dag om het vrouw zijn te vieren, een dag om te kijken wat er al bereikt is op het gebied van gendergelijkwaardigheid en een dag om te kijken waar nog de uitdagingen liggen. Internationale vrouwendag.

Programma

13.30 – 14.00 Inloop met tentoonstelling

Op de eerste verdieping van Foroxity Filmarena (lift aanwezig) is er een tentoonstelling m.b.t. vrouwenzaken.

14.00 – 15.00 Lezing en discussie Iris Sommer – ‘Het vrouwenbrein’

Iris Sommer, auteur van het Vrouwenbrein en hoogleraar aan Rijksuniversiteit Groningen, geeft een lezing over het vrouwenbrein en daarmee inzicht in de verschillen tussen mannen en vrouwen. Lang is gedacht dat de verschillen tussen mannen en vrouwen louter in de geslachtsorganen zitten en de verdere verschillen volledig cultureel zijn bepaald. Iris Sommer laat zien dat dit achterhaald is en dat het bij vrouwen toch echt anders werkt in hun hoofd dan bij mannen.

15.00 – 15.30 Pauze

Tijdens de pauze kunnen de aanwezigen de tentoonstelling bekijken en netwerken.

15.30 – 18.00 Film ‘Hidden Figures’

Hidden Figures is het ongelofelijke verhaal van drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen. De film is voor bijna alle mogelijke prijzen genomineerd.

Om je aan te melden, klik hier let op: Via de website van Sharepower (voor heen Famnetwerk)

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe