Imkerij de BIJdrage 23 mei 2023

Nieuws
zaterdag 8 juli 2023

Dinsdag 23 mei jl. heeft Michelle Smeets, de oprichter en imker van de Imkerij deBIJdrage een lezing verzorgd. Michelle is geboren in Schotland en woont sinds 2005 in Nederland en sinds 2017 in Maasniel. Een aantal jaar geleden heeft Michelle een imkercursus gevolgd uit interesse in de natuur. Intussen is ze een ervaren imker die graag haar kennis deelt met anderen.

DaarBIJ vindt ze het erg belangrijk om over te brengen hoe onmisbaar BIJen (en andere insecten) zijn voor de mens en voor het leven op aarde. Ook geeft zij advies over bio-diversiteit.

Tijdens de lezing vertelde ze veel over het ontstaan van een BIJenvolk en waaruit een bijenvolk bestaat. Ook liet ze ons afbeeldingen zien van de gebruiksartikelen die een imker gebruikt. Na afloop van de lezing waren er artikeltjes te koop die met bijenwas gemaakt waren. En natuurlijk mochten de potten honing niet ontbreken.

Al met al was het zeer interessante een leerzame avond.

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!