Excursie naar Maastricht 06.09.22

Nieuws
maandag 12 september 2022

Het eerste kleine uitstapje 6 september 2022

Eerst met de auto’s en dan met de bus, om 10 uur stonden we klaar en reden naar de parkeerplaats Parking Maastricht Noord. We reden naar het centrum waar onze wandeling begon, onze gids LENIE deelde de blaadjes met de vragen uit.

Vanaf Cinema Lumière liepen we richting de muziekgieterij. Op een muur stond er een geweldig mooi vogeltje een Zanglijster geschilderd.

We liepen langs de oude papierfabriek door prachtige smalle straatjes richting de oude Noorderbrug waar nog een stuk van is blijven staan.
Via een trap liepen we richting natuurgebied van de Froonte; de meeste van ons zijn hier nooit geweest.

Je zou vergeten dat je in de stad bent, we liepen door een mooi beschermd natuurgebied tussen de DIKKE verdedigingsmuren door. Deze zijn gelukkig nooit gebruikt om de stad te verdedigen, het was warm dus onze kelen waren droog en we gingen op zoek naar een terrasje.

De oude brandweer kazerne doet nu dienst als restaurant het personeel allemaal jonge mensen hebben ons goed verzorgt.

We keken onze ogen uit naar de leuke geveltjes; plotseling stonden we voor een klein POP UP winkeltje van Talent. Dit kleine winkeltje ligt aan het Misèricorde plein – vroeger was er een groot klooster voor paters en zusters.

Veel leuke straatjes verder stonden we weer op de Markt. Gelukkig hadden we een echte Maastrichtse dame in ons midden, dus werd er het Maastrichtse volkslied uit volle borst gezongen.

We keken ook naar Het Mooswief en de Vlam die jammer genoeg niet meer brandt.

De magen begonnen te knorren dus een terrasje was snel gevonden, de ober noemde ons daar allemaal SCHAT(wie doet je wat). Toen we alles op hadden zijn we weer verder gegaan richting Stadhuis. De Burgemeester zou op de ramen van haar kamer aan de achterkant een engel hebben staan dus…. Wij maar zoeken. Niet gevonden foutje staat aan de zijkant we liepen toen richting bushalte waar we samen gezellig naar de parkeerplaats werden gebracht.

Daar aangekomen heeft onze Gids Lenie een hartelijk applaus in ontvangst genomen het was een 100% geslaagde wandeling.

Dames van de kleine uitstapjes   CHAPOO !!
Verslag: Riny Essers

 

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!