Dinsdag 4 juni 2019 ZijActief busreis naar Biesbosch MuseumEiland Werkendam en Vestingsstadje Heusden

Nieuws
vrijdag 29 maart 2019

Dit jaar komen natuur liefhebbers volledig aan bod. We gaan naar het Biesbosch eiland Werkendam
in Noord Brabant. We maken kennis met deze bijzondere natuur: de kreken, polders, dijken, stromingen, planten en de beesten die daar vertoeven.

Na aankomst op het eiland gaan we van start met koffie/thee en beverkoek in het restaurant. Vervolgens brengen we een bezoek aan het binnen-museum, waar o.a. ook een film ons een goed beeld van het Biesbosch leven geeft. Het buiten-museum is gericht op de handel van griend en riet cultuur. Na de lunch (eigen beurs) gaan we aan boord van de rondvaartboot waar we alle opgedane informatie live kunnen beleven. Na de boottocht stappen we in de bus om het lieflijke vestingsstadje Heusden te bezoeken. Bij het busparkeerplein stappen we uit en op korte loopafstand ligt het bureau voor toerisme (Pelsestr.17), waar men een film over het stadje kan bekijken en alle informatie voorhanden is. Een andere korte wandeling leidt naar naar de Vismarkt met diverse lokaliteiten en terrassen met zicht op de stadshaven (bv. Café Havenzicht met terras). ‘n Platte grond wordt in de bus uitgedeeld. Rond 17.00 u. gaan we weer richting Schinnen waar we de dag afsluiten met een 3 gangen (onbeperkt) Eet-Buffet bij Chinees restaurant “ De Gouden Draak”. Consumpties: eigen kosten.

(zie website: www.biesboschmuseumeiland.nl )

Programma

08.00 u Aanwezig zijn bij parkeerplaats station Schinnen

08.15 u Vertrek van de bus naar Werkendam

± 10.15 u Aankomst Museum Eiland Werkendam, gereserveerd koffie/thee/beverkoek in het restaurant. Daarna film en museum bezoek. Lunch(eigen beurs)

12.30 u Verzamelen voor de rondvaartboot.

12.45 u Vertrek met boot

14.00 u Einde boottocht

±14.15 u Verzamelen bij de bus en vertrek naar Heusden

17.00 u Vertrek van de bus naar Schinnen

±18.45 u Aankomst bij de “Gouden Draak” . Na het uitstappen vertrekt de bus

±20.30 u Einde uitstapje

Kosten Busreis: Inclusief: busreis, 2 koffie/thee/koek, museum-film-rondvaart, buffet s ‘avonds.

Leden: €40.00 Leden zuster-vereniging: €44.50 Niet-Leden: €46.50

Bijzonderheden

Uitgangspunt is dat men zelfstandig de trapjes van de bus en boot(4) in kan en korte afstanden kan lopen. Rollator of rolstoel kunnen ingeklapt in het bagageruim van de bus, maar mogen niet mee op de boot. Men kan ze in het museum of bus laten staan. Museum jaarkaart is geldig.

Aanmelden + Betalen, dan pas geldt de aanmelding. Bus vol is vol. Aanmelden t/m vrijdag 19 april bij Marjo Dieteren; e-mail: marjo.dieteren@ziggo.nl.

Liefst mailen, indien niet mogelijk dan telefonisch nr. 046-443 3839.

Betalen voor leden: over maken naar: ZijActief afd.Schinnen; rek nr. NL30 RABO 0146 5819 38 onder vermelding van: busreis en naam.

Betalen voor zuster-leden of niet-leden; ook over maken naar bovenstaand rek. no van de Rabobank onder vermelding: busreis, naam, adres, geboortedatum, tel. nr. en e-mail.

De bus van het touringcar bedrijf is voorzien van een inzittenden verzekering. Zelf zorg dragen voor WA verzekering en ziektekosten verzekering. Identiteitsbewijs meenemen.

De werkgroep en bestuur wenst jullie een fijne dag toe.

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!