Ken je onze afdelingsondersteuners al?

Nieuws
woensdag 29 mei 2024

Sinds 2023 hebben enkele kringen een eigen afdelingsondersteuner. Lilian van Rens vervult deze vrijwilligersfunctie voor kring Zuiderpoort.
“We zijn er écht voor de afdelingen. Hebben zij bestuurlijke vragen? Willen zij iets weten over Zij-Actief of het website-gebruik? Zoeken zij programma-ideeën? Dan kun je de afdelingsondersteuner bellen!”

Goed bereikbaar

In alle afdelingen werken vele vrijwilligers hard aan de toekomst van ZijActief. Dat betekent dat er buiten kantooruren en tijdens vakanties ook vragen en behoeften zijn. Dan wil ZijActief ook afdelingen snel kunnen helpen. De afdelingsondersteuners kun je dan ook zien als een versterking buiten kantooruren van het servicebureau.

Versterken bestuurskracht

De afdelingsondersteuner kijken mee, bezoeken de afdelingen en steken de handen uit de mouwen als dat nodig is.
Lilian: “Zo hebben we in één afdeling tijdelijk het bestuur aangevuld met twee mensen. Met zo’n oplossing draait een afdeling verder én hebben we de tijd om nieuwe bestuursleden te vinden en op te leiden. We leggen leden dan uit wat het inhoudt om voorzitter, penningmeester of secretaris te zijn. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat je de functie van bijvoorbeeld de secretaris ook kunt verdelen over twee mensen.”

Weten wat er speelt

Lilian: “Als afdelingsondersteuner vind ik het belangrijk om mijn gezicht te laten zien in de afdelingen. Dán weet je wat er speelt. En dan kun je tips en handreikingen bieden waar behoefte aan is. Dat verschilt natuurlijk per afdeling. De een wil op dinsdagavond weten hoe de website werkt de ander heeft op vrijdagochtend iemand nodig, die meedenkt over een bestuurlijke uitdaging.”

Artikel in Zij & Zo nr. 25 april 2023

Hulp nodig, neem contact op met:

Lilian van Rens
06-55627387
zazuiderpoortondersteuning@gmail.com

Lilian van Rens is sinds 2000 lid bij ZijActief Leeuwen en is daar verschillende jaren bestuurslid geweest. Nu is ze kringsecretaris, webmaster en afdelingsondersteuner bij ZijActief kring Zuiderpoort. Ze is ook bij de projectgroep Service en Toerusting bij ZijActief Limburg.

In 2020 hebben Hilda Meisters en Lilian van Rens ZijActief Roerstreek geholpen om bestuursleden te vinden. Dit is met succes gelukt.
In 2023 heeft Lilian van Rens samen met Joke van Rooijen en later Marly Coenen ZijActief Schinnen geholpen om bestuursleden te vinden. Twee dames zijn in maart begonnen en een dames als aspirant bestuurslid. Dames succes

 

 

 

 

Agenda

Er zijn geen agenda items voor deze afdeling

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe