Afdeling Activiteiten Woensdagavond 14 oktober -19.30 /21.30uur; Donderdagmiddag 14.00 /16.00uur?

Nieuws
vrijdag 2 oktober 2020

Lezing: Jan Van Wersch De geschiedenis van ons brood en bijbehorende granen; ondersteund door onze plaatselijke bakkerij Extra met een toegelichte broodproeverij.

Brood, een belangrijk bestanddeel van onze voeding, is tegenwoordig in ruime mate beschikbaar is. Dat is niet altijd zo geweest. Het is gemaakt van allerlei graansoorten.

Het is interessant te zien hoe zich die graansoorten in de geschiedenis ontwikkeld hebben en hoe hieruit bij toeval brood is ontstaan en welke rol het rijsproces hierin heeft gespeeld .

Brood is geen eenvoudig voedingsmiddel. De bereidingswijze van brood is belangrijk voor de smaak en vertering en er zitten veel essentiële voedingsstoffen in. Desondanks ligt brood regelmatig onder vuur, omdat het niet (zo) gezond zou zijn. Dat is niet waar en Jan zal uitleggen waarom niet. Daarbij wordt ook ingegaan op de diverse relevante gezondheidsaspecten van het brood in ons voedselpakket.

Waar: in het Gemeenschapshuis “Noeber Beemden”- Burg. Pijlsstraat 5 a – Schinnen.

De corona regels zijn aangescherpt.

Er mogen 30 leden in de zaal van het gemeenschapshuis. Aangezien we meer leden hebben dan 30 heeft het bestuur besloten indien nodig een extra middag in te lassen.

Deze gaat overigens alléén door als de woensdagavond vol is en er voldoende aanmeldingen zijn voor de middag (15/20).

Dit in verband met de extra kosten die wij hiervoor maken.

Welke procedure volgen we hieromtrent:

Aanmelden is noodzakelijk.

Vermeld bij je aanmelding of je genegen bent op donderdagmiddag te komen als we te veel aanmeldingen krijgen voor de woensdagavond.

Bij binnenkomst aanmelden bij de gastvrouwen waarbij jullie alle nodige informatie krijgen voor het verdere verloop van de avond(middag).

Advies om bij binnenkomst een mondkapje te dragen.

Per 2 aan elkaar geschoven tafels kunnen 5 dames plaats nemen.

We verzoeken jullie zoveel mogelijk te blijven zitten en zo weinig mogelijk rond te lopen.

Aanmelden t/m donderdag 8 oktober bij: Marjo Dieteren; Nagelbeek 33 te Schinnen;

e-mail: marjo.dieteren@ziggo.nl ; tel. 046-4433859 . – —-

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe