90 jarig jubileum

Nieuws
dinsdag 12 juli 2022

Feest ZijActief Oostrum

ZijActief Oostrum bestaat dit jaar 90 jaar en dit werd op donderdag 7 juli uitgebreid gevierd.

Tegen vijven werden door het bestuur en een vrijwilliger (Huub) al de voorbereidingen getroffen. Versieringen opgehangen, tafels aangekleed, tent voor de barbecue opgezet. Iets voor zessen kwamen de leden massaal (80!) naar de feestzaal toe, waar slagers Jan en Ruud de barbecue al aan het opstoken waren. Na een kort informeel openingswoordje kon het feest beginnen.

Lekker!

Zonder lekker eten geen feestje. En lekker was het zeker! Dat konden we we aan slager Jan Biermann overlaten. Samen met zijn gelegenheidsmaatje Ruud
Mulder maakte hij de lekkerste stukjes vis en vlees klaar, die gretig aftrek vonden bij onze leden. En achter in de zaal stonden vier lange tafels vol met allerlei overheerlijke salades, geflankeerd door stokbrood en sauzen. Dit was perfect verzorgd door Antoinette, die hiermee weer eens liet zien wat zij allemaal in haar mars heeft.

Speeches

Tegen achten volgde er een klein officieel gedeelte, met diverse genodigden. Zo waren een lid van het hoofdbestuur van ZijActief, de voorzitter van ZijActief Kring Noord en de voorzitter van de Dorpsraad Oostrum aanwezig om de felicitaties van hun achterban aan Oostrum over te brengen. Na de speech van onze eigen voorzitter Annemie, spraken zij mooie woorden over het belang van een gezonde vereniging, speciaal voor vrouwen in deze tijd waarin vrouwen nog steeds achtergesteld worden in de maatschappij.

Lang nakletsen

Na dit korte intermezzo gingen de dames weer vrolijk verder met feesten, tenslotte waren de uitgedeelde consumptiemuntjes nog niet op! Het was mooi om te zien hoe de hele zaal bruiste van gezellige conversaties en spontane lachbuien. Het bestuur kreeg veel complimenten voor de organisatie, maar zonder Jan en Antoinette was deze fijne avond niet mogelijk geweest.

En nu?

Nu is het de bedoeling dat we de honderd halen! Dit lijkt heel simpel een kwestie van doorgaan, maar dat is helaas niet zo. Net als veel

andere verenigingen kampt ZijActief met een teruglopend ledental. Het is dus van belang dat er vers bloed bij komt, zodat onze vereniging ook na tien jaar nog springlevend is. Heb jij interesse? Meld je dan aan bij onze secretaris Hanny Delbeck: secr.zijactiefoostrum@hotmail.com.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe