Wegkruisen in het Heuvelland 26 maart

Nieuws
dinsdag 12 maart 2024

Wegkruisen in het Heuvelland In kaart gebracht:

Dhr Willems heeft zoals gezegd in de regio Zuid Limburg alle kruisbeelden in kaart gebracht gefotografeerd en perfect in systeem opgeborgen in wel twintig prachtige albums. Daarnaast bezit onze kruisbeeldbewaker liefst 4600 foto’s van wegkruisen, waarvan 2900 op Limburgse bodem. Het Bisdom Roermond is het ook opgevallen dat dhr.Willems een expert is op het gebied van wegkruisen, en heeft hem gevraagd een en ander voor “Roermond”op papier vast te leggen De devote plekjes krijgen vervolgens een officieel nummer en coördinaat en blijven op die manier geregistreerd.

Dialezing:

Chris Willems zal  een interessante dialezing verzorgen die ca 2 uur duurt. Wat krijgt u zo al te zien ?  Devotiekruisen, moordkruisen, grenskruisen, memoriekruisen en de zgn. pestkruisen en dan de speciale kruisen. Verder zit in deze serie de nodige oude boerderijen/flora en fauna/molens/folklore en als een rode draad meandert de Geul door deze serie net zoals ze slingert door ons landschap. Kortom, het Limburgse landschap met zijn vele wegkruisen staan centraal.

https://wegkruisen-chriswillems.nl/

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!