25 oktober 2023: Workshop werken met chocolade bij chocoladefabriek Rousseau te Sittard (Zelf Bonbons maken)

Nieuws
zaterdag 28 oktober 2023

25 oktober 2023: workshop werken met chocolade bij chocoladefabriek Rousseau te Sittard:

22 personen namen deel aan deze zeer zoete, lekkere workshop.

Dhr.Rene Dohmen vertelde gepassioneerd over het ontstaan van de firma Rousseau, begonnen in een kelder met het maken van chocolade, daarna in een garage te Overhoven en uitgegroeid tot een zeer goedlopend bedrijf met veel werknemers en veel filialen, die bevoorraad moeten worden. De chocolade wordt in grote langwerpige blokken van 5 kg geleverd, waarna het maken van witte, melk en pure chocolade gaat beginnen. Allereerst smelten, daarna in bestaande vormen gieten en af laten koelen. De bomen met cacaovruchten staan veelal rondom de evenaar, zoals Ghana en Ivoorkust.  De gemiddelde oogst per boom bedraagt ongeveer 5 kg. Jaarlijks wordt er wereldwijd ongeveer 5 miljard kg chocolade verorberd. De chocolade van Rousseau is fairtrade, de chocoladeblokken worden geleverd door de firma Callebaut.

De workshop viel zeer in de smaak, letterlijk en figuurlijk. Rond 21.30 uur ging iedereen met een leuke, zelfgemaakte creatie naar huis.

Zie ook foto album

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!