2023-5-9 Wandeling en lezing Stichting Historische Kring Oostrum en Spraland

Nieuws
donderdag 18 mei 2023

Wandeling en Lezing
Stichting Historische Kring Oostrum en Spraland

Helaas waren de weergoden ons dinsdagavond 9 mei niet goed gezind. Maar toch waren er nog zo’n 20 dames, die gewapend met een grote paraplu, dapper de regen trotseerden.
De avond startten we om 19.30 uur vanaf het dorpsplein waar het O-beeld van Eric van Markerwaard aan een grondige inspectie onderworpen werd en voor een aantal dames een verrassing in petto had.
Onder leiding van Joos Linskens en Piet Rongen bezochten we verder de kerk, het Aostrums bolwerk, Trans Cedron en de Watermolen.
Ieder bouwwerk heeft een eigen geschiedenis en een eigen verhaal, welke met veel passie door Joos en Piet uit de doeken gedaan werden.

Zodoende was het al snel tijd om terug te gaan naar d’n Oesterham waar Wim van Delft klaar stond met een selectie van maar liefst 160 foto’s uit de oude doos.
Ook hier heeft elk plaatje een eigen verhaal en zien we de ontwikkeling van Oostrum in diverse uitvoeringen en worden we gewezen op enkele belangrijke jaartallen zoals 1350, 1884 en 1909.
Gezamenlijk worden er herinneringen opgehaald en wordt er naar namen gezocht van de personen en gebeurtenissen op de foto’s.

Ondanks het verregende begin was het een leuke, informatieve en gezellige avond.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe