2023-4-4 Filmavond

Nieuws
woensdag 12 april 2023

Filmavond ZijActief

Vorige week was het weer zover, de dames van ZijActief gingen met zijn allen naar de film.
Samen naar de film
Op dinsdagavond 4 april waren er maar liefst 700 vrouwen op pad in Limburg. Speciaal voor hen vertoonde ZijActief Limburg in vier bioscopen in de hele provincie de film ‘What’s love got to do with it?’ (2023).
ZijActief Limburg nodigde zowel leden als niet-leden uit om naar de film te gaan. Een bewuste keuze, aldus bestuurslid Marly Coenen. “Een filmuitje lijkt eenvoudig, maar het brengt vrouwen zóveel meer. ZijActief Limburg is een netwerk van vrouwen. Dat faciliteren we: leden uit alle afdelingen en niet leden haken aan. Deze interactie leidt ertoe dat vrouwen elkaar beter weten te vinden, over de eigen dorpsgrenzen heen. Daarmee heeft de filmavond een veel grotere impact dan alleen ‘gezellig een filmpje pakken’.”

What’s love got to do with it?

Dertigers en jeugdvrienden Zoe (Lily James) en Kazim (Shazad Latif) lopen elkaar na lange tijd weer tegen het lijf. Geïntrigeerd door Kazim’s keuze voor een traditioneel, gearrangeerd huwelijk stelt Zoe voor om de aanloop naar zijn bruiloft vast te leggen in een documentaire. Dit leidt tot prachtige plaatjes van Lahore in Pakistan, maar vooral tot een omslag in de denkwijze van zowel Zoe als Kazim. Er wordt bovendien een goed beeld gegeven van de achtergronden van een traditioneel gearrangeerd huwelijk en de voor- en tegendelen hiervan.

Leuk avondje uit

Alle dames werden bij binnenkomst ontvangen met koffie en een bonbon. Ook stonden er chips en popcorn klaar, en er werd voor een drankje tijdens de film gezorgd. Dat de dames het naar hun zin hadden, was dan ook wel te zien op de foto en te beluisteren in de reacties na afloop. Een leuke film, met een aantrekkelijk arrangement er om heen, wie wil dit nu niet?

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe