2023-3-14 Quizavond

Nieuws
vrijdag 17 maart 2023

Quizavond ZijActief

Vorige week was het weer zover, de dames van ZijActief konden hun hersens weer laten kraken bij de jaarlijkse quiz.
Vragen
Zoals beloofd waren de vragen deze keer niet zo moeilijk, zodat we niet met pijn in het denkhoofd naar huis hoefden.
Toch was de eerste redelijk pittig. Er werd verwacht dat men bepaalde personen en gebeurtenissen in de goede volgorde kon zetten. En niet iedereen weet welk tijdschrift het oudst is, de Libelle of de Donald Duck.

Maar hierna moest er geraden worden welke gezegden of spreekwoorden er werden uitgedrukt. De grappige tekeningen werden over het algemeen wel goed geraden, al zat er hier of daar een lastige tussen. Hier werd de joker dan ook massaal ingezet.

Bij vraag drie ging de zaal helemaal los. Twintig voelzakjes waren er, en elke groep moest natuurlijk van alle zakjes raden wat erin zat. Dat leidde tot een heerlijke chaos, waarbij uiteindelijk alle zakjes op de grond belandden!

Daarna moesten de hersens weer worden aangesproken, want er kwam een ronde met vreemde weetjes. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel calorieën je met zoenen verbrandt? Of hoeveel liter melk een koe per jaar geeft? Nou van dat soort vragen dus, waar veel natte vingerwerk in zat. Maar wel leuke vragen die hier en daar tot hilariteit leidden.
Rode draad
Ondertussen kon er de hele avond worden gewerkt aan de rode draad, de extra vraag die aan het eind nog veel punten kon opleveren. Deze bestond uit twee tangrampuzzels. Van twee keer zeven snippers moesten zowel een E als een pijl worden gemaakt. Dat leidde tot veel gekreun en gesteun en af en toe tot pure wanhoop. Maar op het einde had bijna elke groep ten minste een van de puzzels gelegd, heel knap.

Prijsuitreiking

Nadat ook de laatste vraag was gemaakt, bestaande uit twintig foto’s van objecten uit Venray en omgeving, was het tijd voor de prijsuitreiking. De quizcommissie, Ria, Mientje en Lilian, had na veel tellen de uitslag voor de zaal. Veel verschil zat er niet in de uitslag, de groepen lagen dit jaar dicht bij elkaar. Maar er kon er maar een de beste zijn, en deze groep kreeg een mooie anthurium als beloning.
Helaas bleek na afloop een foutje zijn geslopen in de jurering, de groep die de poedelprijs had gewonnen, had eigenlijk de tweede prijs moeten winnen. Na een rectificatie en een welgemeend excuus kon iedereen toch nog tevreden naar huis.
Al met al weer een hele fijne avond.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe