2022-11-24 Alpaca

Nieuws
zondag 27 november 2022

Donderdag 24 november was dan eindelijk de al 2 jaar uitgestelde ZijActief avond verzorgd door Chantal Versleijen van Alpaca America.

Helaas sprak het onderwerp op voorhand wellicht minder aan, waardoor de opkomst lager uitviel als wat de avond verdiende.
Want de aanwezige dames hebben genoten van een interessante en boeiende presentatie over Alpaca’s.

Als we nu ergens die leuke knuffelachtige beestjes in een weiland zien staat weten we dat ze oorspronkelijk uit Peru komen en dat ze helemaal niet van knuffelen houden. Dat ze familie zijn van lama’s en dat ze in vele kleurvarianten voorkomen.

Naast een uitgebreide uitleg over wat de zorg voor Alpaca’s en het fokken met deze dieren inhoudt vertelde Chantal ook over het scheren van jaarlijks zo’n 400 Alpaca’s dat ze samen met haar man doet en waarbij zij naast assistente ook fungeert als kapster, mondhygiëniste en pedicure.
En vervolgens wat men met de wol kan doen. Zo wordt de beste kwaliteit gebruikt in kleding (fashion) waar ze een aantal voorbeelden van bij zich had en welke ze verkoopt via hun eigen website.

Een aantal dames maakte dan ook graag gebruik van het aanbod een paar lekkere warme Alpacasokken te kopen voor de komende koude winterperiode.
Mocht iemand nog iets leuks zoeken als cadeau voor de komende feestdagen, werp dan gerust een blik op hun website (www.alpaca-america.com). Nogmaals het was een leuke interessante avond waarbij een bevlogen onderneemster ons meenam in haar wereld tussen de Alpaca’s en waarbij de liefde van de ondernemers voor hun dieren uit alles bleek.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe