13 maart 2024 Paasviering met de Laatbleujers

Nieuws
vrijdag 15 maart 2024

De avond begint om 20 uur; de tafels staan mooi gedekt met schaaltjes paaseitjes, klaar in rijen. Er schuiven in totaal 49 leden aan tafel. De Paasviering wordt door de cabaretgroep De Laatbleujers uit Meerssen opgeluisterd. Ze hebben vanavond hun primeur, want de 4 heren treden voor de laatste keer op. Na 42 jaar stoppen ze en daarom worden er vanavond opnames van hun optreden gemaakt.

Gestart werd er met de 3 liederen ”O hoofd vol bloed en wonden, U zij de glorie en Holy City”. Steeds wordt er een relatie gelegd tussen het lied, het Paasverhaal van Jezus ,in het Limburgs, verbonden met de realiteit van nu. Daarna kwam er een luchtiger gedeelte. De Laatbleujers haalden diverse onderwerpen aan, zoals diëten, pensioen en vakantie. Ze zongen zelfgemaakte tekst op bestaande melodieën .In de pauze werd er koffie/thee met krentenbol geserveerd en konden we een gekleurd paasei tikken.

Na de pauze kwamen er nog diverse liederen voorbij, waarbij er meegezongen en gesjunkeld werd. De avond eindigde rond 22 u in vrolijke sfeer.

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!