Lezing Overgang door Dr. E. Deckers 27-10-2022

Lezing Overgang door Dr. E. Deckers 27-10-2022

Lezing over de Overgang door arts Dr. E. Deckers uit Haelen.

De menopauze is een natuurlijk proces, elke vrouw krijgt ermee te maken. Er rust nog vaak een taboe op het onderwerp en er is veel onwetendheid. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste tekenen van de menopauze zich al 10 jaar eerder – rond je 40ste – aandienen? Je weet vast dat de overgang gepaard kan gaan met sterke stemmingswisselingen, maar wat gebeurt er nu eigenlijk in je lichaam? Welk effect hebben de hormoonschommelingen op je leven? Wat kan je doen met hormoontherapie? Heeft de pil invloed op wanneer de overgang begint? Krijgen alle vrouwen klachten? En wat kan je zèlf doen om deze klachten aan te pakken? Zomaar een paar vaak gestelde vragen samenhangend met deze levensfase.

Al deze vragen kwamen aan bod in het verhaal van Dr. Deckers. Hij vertelde ons (soms op humoristische wijze) aan de hand van een presentatie over de vrouwelijke vruchtbaarheid en wat er allemaal gebeurd als je in de menopauze komt. En welke mogelijkheden er in deze levensfase zijn om minder last te ervaren en met de consequenties ervan.

25 vrouwen luisterden naar deze zeer boeiende en leuke avond met Dr. Deckers.

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!