Kuusj de varkenshoederij 21 september 2023

Kuusj de varkenshoederij 21 september 2023

Amy

Na de zomerpauze waren we blij dat het ZijActief seizoen weer begon!
Amy van de varkenshoederij Kuusj gaf een lezing over het boerenbedrijf van haar en vriend Joshua. Ze verwerken alles van ‘zaadje tot karbonaatje’ in eigen beheer, ook het vlees in hun eigen slagerij.
Zij vertelde over ecologische veehouderij en het verschil met de industriële varkensbedrijven. Deze bedrijfsvoering is zeer arbeidsintensief. Ook hier is het toverwoord ‘samenwerken’. Samenwerken met  andere boeren van wie ze grond pachten, samenwerken met bijvoorbeeld een molenaar van wie ze zemelen als varkensvoer krijgen, en samenwerken met jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Amy en Joshua verkopen hun producten in de eigen winkel. Om niet afhankelijk te zijn van een bank, hebben ze een crowdfarming systeem bedacht. Daarmee kun je op een groente- en fruitpakket en/of een vleespakket inschrijven.
wil je meer weten? klik hier
Een zeer informatieve, leerzame avond. We hebben genoten van deze avond en de passie waarmee Amy ons meenam naar de wereld van ecologische veehouderij en biodiversiteit!

 

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!