Esther Crombag – Blind vertrouwen – 14 november 2023

Esther Crombag – Blind vertrouwen – 14 november 2023

Samen met haar begeleider Jeroen is Esther Crombag naar Meijel gekomen om haar levensverhaal met ons te delen.

Zij nam ons mee op reis en laat ons ervaren hoe het is om met je zintuigen te kijken. Ze vertelt vol overgave hoe ze als 11 jarige tijdens een vakantie plotseling volledig blind werd. Wat dit voor haar en haar gezin betekende en dat ze door de steun van haar vader, bleef doorzetten om een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden. Door het doorzettingsvermogen en vertrouwen in haar eigen mogelijkheden heeft zij haar rechtenstudie afgerond, sportprestaties neergezet zoals: tandem rijden op de weg – baan rijden – NK tijdrijden en de Mont Ventoux beklimmen. Ze is     docent bij de Rechtenfaculteit Maastricht, heeft ze haar levensverhaal in een boek uitgebracht, geeft lezingen en sinds kort heeft ze haar eigen blindentuin. Ze heeft ondertussen haar 6e blindgeleidehond en deze is onmisbaar voor haar functioneren. Alle opbrengsten van haar boek gaan naar het KNGF voor geleidehonden. Waar een wil is, is een weg en Esther liet ons zien dat je moet geloven in wat wat je nog WEL kan ondanks een beperking.

Het was een zeer mooie en indrukwekkende avond voor alle ZijActief leden van Meijel en Heibloem. ZijActief Limburg ondersteunde deze lezing door een gift van €200.00 uit het project Masterclass!

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!