8 november Lezing “Geheugen en vergeten”

8 november Lezing “Geheugen en vergeten”

Lezing door Rob Koopmans van de Hersenstichting.

Het geheugen is onmisbaar om goed te functioneren. Zonder geheugen weten we niet wie onze naasten zijn, waar we leven en wat we hebben meegemaakt in het verleden.

Aan de orde komt het verschil tussen normale vergeetachtigheid (heb ik de deur wel op slot gedaan?) en geheugenproblemen veroorzaakt door een hersenaandoening zoals dementie. Je gaat naar huis met tips om het geheugen te helpen en concrete tips om de hersenen actief te houden. Als je ouder wordt kun je nog heel veel doen, dat is het goede nieuws. Voldoende slaap, regelmatig bewegen en gezonde voeding zijn belangrijke adviezen. Daarnaast is het heel belangrijk de hersenen uit te blijven dagen.

En, ook heel belangrijk: hoe kun je anderen in je omgeving helpen en hoe vang je beginnende signalen op van dierbaren die te maken krijgen met vergeetachtigheid?

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!