2023-11-09 Informatieavond door ‘Hartpatiënten Nederland’ over hartklachten.

2023-11-09 Informatieavond door ‘Hartpatiënten Nederland’ over hartklachten.

Op donderdag 9 november organiseerde ZijActief Stramproy een open avond over “Hartpatiënten Nederland”. Bijna 90 dames, waaronder enkele niet-leden, waren in de Zaal aanwezig.

Hartpatiënten Nederland is de langst bestaande en grootste patiënten- en belangenorganisatie voor hartpatiënten in ons land. De dames, die werken voor Hartpatiënten Nederland (Marly van Overveld en Marja de Klein), vertelden over de verschillen tussen mannen en vrouwen bij hart- en vaatziekten en bij het stellen van een diagnose. Regelmatig worden klachten afgeschoven op bijvoorbeeld de overgang.
De dames gingen ook verder in op de behandeling van hart- en vaatziekten, een gezonde levensstijl en de betekenis van deze hartpatiëntenvereniging voor patiënten, hun naasten en de omgeving.

Ook werd er aandacht besteed aan HartbrugReizen, de mooie en unieke reizen die worden georganiseerd door Hartpatiënten Nederland. Bij deze reizen durven hartpatiënten hun grenzen (letterlijk en figuurlijk) weer te verleggen, vooral omdat medisch begeleiders de vakantiegangers vergezellen. Dat alleen al geeft een gerust gevoel.

Voor meer informatie:

https://www.hartpatienten.nl/

https://www.facebook.com/HARTvrienden

(Foto’s: Thieu Niellissen)

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!