SOSOZ Themadag

  • Datum: zondag 9 juni 2024
  • Tijd: 10:30 uur
  • Locatie: Maas Binnenvaartmuseum, Havenstraat 12, 6051 CR Maasbracht

Wij brengen een bezoek aan het prachtige en historische havenstadje Maasbracht.
Wat gaan we daar doen??

In het museum bevinden zich talloze zaken die herinneren aan de rijke geschiedenis van de binnenvaart. De maquette van het ‘schepenkerkhof’ laat de 240 schepen zien die op 30 september 1944 door de vijand tot zinken werden gebracht. De kelder is ingericht met monitoren, attributen en vondsten van de zand en grindwinning. Zelfs een paardenskelet.

De tjalk ‘Nooit Volmaakt’, ligt tegenover het Maas Binnenvaartmuseum. De inrichting bekijken van het roefje, waar het schippersgezin in gewoond heeft, is een ervaring op zich. Wij varen met  de rondvaartboot  ‘de Gouverneur van Limburg’  door de  sluispassage en een stukje door de haven van Maasbracht.

 

Lekker eten en drinken bij Brasserie M’Blend. Hier zijn we aan het goede adres om te genieten van een heerlijke lunch. M’Blend is een sfeervol restaurant waar de smaken van over de hele wereld samenkomen. Het keukenteam bereidt elke dag met veel passie vers en ambachtelijk eten, waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste, meest verse ingrediënten.

Klik hier voor de uitnodiging

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!