Maatschappelijke, Sociale en Culturele vorming voor vrouwen in Eijsden-Margraten.

  • Datum: woensdag 1 maart 2023
  • Tijd: 09:30 uur
  • Locatie: Harmoniezaal Noorbeek
  • Contact via: Annelize Martens
    E: annelizemartens@home.nl

 Cursus Maatschappelijke, Sociale en Culturele Vorming (voorheen Cursus Politieke Scholing). 

De cursus wordt georganiseerd door de Kring Heuvelland van ZijActief en is bedoeld voor vrouwen van de gemeente Eijsden Margraten.

 

 PROGRAMMA 2023

  Woensdag  1 maart Genderdiversiteit

De lezing wordt verzorgd door Zoë Zeegers, vrijwilliger van het COC Limburg.    Zij maakt ons wegwijs op het gebied van genderdiversiteit.

Woensdag  8 maart Jos on the move.

Jos Wetzels uit Banholt, verbinder, motivator en projectleider stelt zich voor en vertelt over zijn  samenwerking met Hogeschool Zuyd, Qeske, Adelante en de   universiteit Maastricht.

Woensdag 22 maart St. Mgr. Schrijnenhuis, Vrouw en Kerk

Stichting Mgr. Schrijnenhuis werd in 1932 opgericht. Oorsprong, geschiedenis, verandering van doelstelling, wat doet de stichting nu komen aan de orde, vergezeld van een PowerPoint presentatie, steeds in het perspectief van de rol van de vrouw in de samenleving en in de kerk.

Maria Gijzels-Bielders is sinds 1997  lid van het bestuur van de St.Mgr. Schrijnenhuis,  actief in een aantal maatschappelijke organisaties, o.a. voorzitter van de Centrale Cliënten Raad van de St. Pergamijn, voorzitter van de Orgelkring Echt- Susteren, secretaris van de St. Kunst en Cultuurrraad Echt-Susteren.

Woensdag  29 maart

Excursie naar museum “De schat van Simpelveld” Aanvang 10 uur.

 

De cursus wordt gehouden in de Harmoniezaal, Paviljoenstraat 1, Noorbeek en start om 9.30 uur. Ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers!

Parkeren: volg de parkeerroute (Burgemeester Bogmanplein).

De cursus kost € 15,00 inclusief koffie/thee.

De excursie kost inclusief koffie/thee met vlaai € 15,25 te voldoen bij opgave op de eerste bijeenkomst.

De eerste bijeenkomst start om 9 uur i.v.m. het innen van het cursusgeld.

 

Opgeven vóór 20 februari 2023 bij de secretaresse van uw ZijActief afdeling of bij Annelize Martens – tel: 06-53969363 – annelizemartens@home.nl

 

 

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!