Lezing “Liefde, Rozengeur en Handelswaar.”

  • Datum: dinsdag 11 april 2023
  • Tijd: 19:30 uur
  • Locatie: MFC "De Auw Sjoeël" Ubachsberg

Organisatie: door Stichting Elizabeth Foundation: Elma van den Nouland.

Waarom een uitnodiging aan de leden van zowel ZijActief als de Judovereniging?

In de tegenwoordige tijd speelt de problematiek rondom loverboys en vrouwenhandel een grote rol. ZijActief heeft de Judovereniging gevraagd de lezing samen te organiseren omdat in deze vereniging veel jonge mensen actief zijn. De ouders en grootouders van de judoleden en onze eigen leden worden dan ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze lezing zodat ze worden gewezen op de gevaren van loverboys en vrouwenhandel.

Deze lezing is vrij toegankelijk. Aanmelden is echter noodzakelijk en wel vóór 6 april

Deze lezing gaat over de volgende vragen: Wat is mensenhandel? Hoe komt het in Nederland voor? Wat is een loverboy?
Wereldwijd worden jaarlijks duizenden vrouwen, mannen en kinderen onder valse voorwendselen geronseld en slachtoffer van mensenhandelaars.
Ze worden gedwongen tewerkgesteld in de seksindustrie, als huishoudelijke hulp, in de bouw, de landbouw of de havens. Gedreven door armoede en op zoek naar een betere toekomst zijn ze een gemakkelijke prooi.
Stel uw (klein)dochter heeft een vriendje. Hij is vriendelijk, maakt haar allerlei complimentjes en geeft cadeautjes. Op het eerste gezicht niets mis mee en u bent blij te zien dat uw (klein)dochter tot over haar oren verliefd is. En toch. De jongen palmt uw (klein)dochter via allerlei verleidingstactieken volledig in om haar op den duur buiten te sluiten.
Hoe zit dat met het verschijnsel loverboys? Wat zijn lovergirls? Zijn ze werkelijk zo lief als het woord doet klinken? Wat betekent dit? Lopen alleen meisjes gevaar of kunnen jongens ook ten prooi vallen?
Rondom deze en andere vragen zal Elma van den Nouland van de Stichting Elizabeth Foundation deze avond verzorgen.
In het tweede deel van de presentatie wordt een film getoond waarin twee meisjes vertellen hoe zij slachtoffer zijn geworden van een loverboy. (duur 20 minuten)

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!