Lezing “Geheugen en vergeten” door dhr. Koopmans van de Hersenstichting

  • Datum: dinsdag 8 november 2022
  • Tijd: 19:30 uur
  • Locatie: 't Kelderke

Door Rob Koopmans van de Hersenstichting.

Het geheugen is onmisbaar om goed te functioneren. Zonder geheugen weten we niet wie onze naasten zijn, waar we leven en wat we hebben meegemaakt in het verleden.

Aan de orde komt het verschil tussen normale vergeetachtigheid (heb ik de deur wel op slot gedaan?) en geheugenproblemen veroorzaakt door een hersenaandoening zoals dementie. Je gaat naar huis met tips om het geheugen te helpen en concrete tips om de hersenen actief te houden. Als je ouder wordt kun je nog heel veel doen, dat is het goede nieuws. Voldoende slaap, regelmatig bewegen en gezonde voeding zijn belangrijke adviezen. Daarnaast is het heel belangrijk de hersenen uit te blijven dagen.

En, ook heel belangrijk: hoe kun je anderen in je omgeving helpen en hoe vang je beginnende signalen op van dierbaren die te maken krijgen met vergeetachtigheid?

De avond is vrij toegankelijk voor leden van ZijActief.

Maar ook dames die géén lid zijn van ZijActief zijn van harte welkom, wij vragen € 2,50 voor de koffie of thee. Andere consumpties zijn voor eigen rekening.

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!