Leven en Werk van Johannes Vermeer

Luc Laudy was bijna 40 jaar werkzaam in het onderwijs waarvan geruime tijd als docent Kunsteducatie. Sinds zijn pensionering houdt hij zich o.a. bezig met het geven van lezingen op het gebied van Kunst en Cultuur en stadswandelingen in zijn woonplaats Sittard. Daarnaast begeleidt hij kunstreizen naar de belangrijke kunststeden in Italië.

Deze avond neemt hij ons op een zeer boeiende wijze mee in het leven en werk van Johannes Vermeer, de 17e-eeuwse meester-schilder. Na zijn overlijden in 1675 raakte Vermeer en zijn werken in de vergetelheid. In de 19e eeuw werd hij herontdekt en steeg zijn roem tot grote hoogten. Zowel zijn thema’s als zijn schilderstijl wijken af van de werken van zijn collega-schilders uit de 17e eeuw.

In het voorjaar van 2023 zal het Rijksmuseum Amsterdam een grote expositie wijden aan de werken van deze meester schilder. Wie weet heb je na deze lezing wel zin om deze expositie te bezoeken.

De lezing is gratis voor de leden maar is ook toegankelijk voor introducees tegen betaling van een bijdrage van € 5.

Introducees worden verzocht om zich uiterlijk 8 februari 2023 aan te melden bij Lisanne Jaspers: lisannejaspers@gmail.com of bel naar 046-4431479

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!