Nieuw talent

Blogs
dinsdag 15 augustus 2023

Een van mijn nieuwe teamleden is Deborah, een jonge vrouw van begin 30. Deborah heeft landbouw gestudeerd en is zeer actief in de jongerenbeweging in de kerk. Tijdens haar eerste training voor trainers gaf ze een krachtige presentatie over haar leven.

Om de nieuwe teamleden beter te leren kennen ga ik bij hen op bezoek.  Ik spreek met Deborah af in het dorp Kifaru 70 km ten noorden van Same waar ze woont. Als we na een korte wandeling een kopje thee drinken, vertelt Deborah enthousiast over haar werk dat ze voor de jongerenbeweging gedaan heeft. Ze was een van de gekozen leiders. Het hoogtepunt was haar deelname -samen met 4 andere jongeren van het bisdom Same- aan de Wereld Jongeren Dagen in Panama in januari 2019.

Het was een grandioze ervaring vertelt Deborah. En ze somt op: ‘Het was de eerste keer dat ik buiten Oost Afrika was, de eerste keer dat ik in een vliegtuig zat, de eerste keer dat ik jongeren uit andere delen van de wereld ontmoette, de eerste keer dat ik logeerde in een Panamees gezin, de eerste keer dat ik Paus Franciscus zag.’  Deborah vond de interculturele bijeenkomsten met jongeren waar ze samen reflecteerden over het geloof, ervaringen uitwisselden, zongen en dansten het meest inspirerend.

Ik was zeer geraakt toen ik haar verslag las. Deborah schrijft daarin:

Nu maakt Deborah deel uit van ons team. Ze heeft talenten en vaardigheden die we in ons team goed kunnen gebruiken. En omdat ze nog jong is kan ze makkelijk een brug slaan naar andere jongeren. Met plezier train ik Deborah verder in ons Programma Leiderschap en Ontwikkeling.

 

Hartelijke groeten uit Tanzania,

Marielle Beusmans
Same, 15 augustus 2023

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!