Kelpen-Oler

Instellen als mijn afdeling
Een afdeling uit de kring Weert

Welkom bij afdeling Kelpen-Oler

ZijActief afdeling Kelpen-Oler bestaat al 69 jaar en behoort tot de kring Weert. Zij organiseert voor haar leden gezellige en informatieve avonden.

Onze vereniging staat voor ontmoeting, ontspanning en ontplooiing. Bij ZijActief Kelpen-Oler is elke vrouw van harte welkom. Samen er een gezellige avond van maken tijdens een workshop of een lezing met een actueel onderwerp, of gewoon gezellig bijkletsen. Kom gerust eens een kijkje nemen. De activiteiten worden gehouden in het Trefcentrum in Kelpen-Oler, aanvang 20.00 uur, tenzij anders vermeld. Alle activiteiten zijn vrijblijvend.

 

Wetenswaardigheden Kelpen-Oler

Kelpen en Oler, twee gehuchten die tot de twintigste eeuw van elkaar werden gescheiden. In de omgeving van het voormalige station Kelpen is beginnende bebouwing van Kelpen te zien. In de omgeving van de brandweerkazerne is de beginnende bebouwing van Oler te zien. Door de bouw van de gezamenlijke St. Liduinakerk heeft zich in de jaren die volgden, in deze omgeving, een woonkern gevormd. De officiële naam van dit dorp was Kelpen. Historisch gezien is deze naam simpelweg onjuist. Daarom werd de naam op 1 januari 1999 veranderd in Kelpen-Oler. Het dorp is uitgegroeid tot een aanzienlijk dorp van circa 1150 inwoners

Geschiedenis ZijActief Kelpen-Oler

Opgericht 02-02-1955 (Maria Lichtmis) als Boerinnenbond.

Contributie is fl. 1,50 (per jaar!!).

Eerste voorzitter is mevr. Verkoulen-van Geleuken.

Eerste activiteit in maart van dat jaar: demonstratieavond over paastafelversiering, maar ook slachtcursus, matrassencursus, koken, bakken, inmaken en bv. een lezing over de groentetuin.

In de beginjaren kop en schotel voor de koffie zelf meebrengen! En in de passietijd niets lekkers bij de koffie. Dat mocht niet van de Geestelijk Adviseur.

Rol gespeeld bij belangrijke ontwikkelingen in het dorp, zoals de komst van de Kleuterschool (lezing van juffrouw Lies Kock).

Vanaf 1959 wordt er een Lourdesreis verloot.

Eerste feestavond in februari 1963 bij café Quix (na 8 jaar).

In 1965: Limburgse Vrouwen Beweging (LVB).

In 2002: ZijActief.

2015: 60-jarig bestaansfeest!

We stellen ze aan je voor

Organisatiestructuur

Riny Peeters

Voorzitter

Cora Corsten

Secretaris

Henny Smeets

Penningmeester

Gerrie Neijnens

Bestuurslid

Marjolijn Pepers

Bestuurslid

Agenda

: Agenda onderdelen met dit icoon zijn van het Provinciaal bestuur van ZijActief Limburg

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe