Projecten

Masterclass
Jaarlijks vinden door de hele provincie regelmatig masterclasses plaats, georganiseerd door twee of meer afdelingen. De masterclasses zijn bedoeld om een bepaald onderwerp uit te diepen, in de breedste zin van het woord. Natuurlijk ben je als lid van harte welkom om de masterclasses te bezoeken; ook als deze niet in jouw afdeling worden gehouden. Kijk in onze agenda om te zien of er een onderwerp is dat jou aanspreekt.

Hart voor vrouwen
Mannen en vrouwen zijn niet hetzelfde. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de manier waarop bepaalde ziektebeelden zich manifesteren, maar ook hoe de rolverdeling is georganiseerd binnen de politiek of in het bedrijfsleven. Voor ZijActief Limburg is er werk aan de winkel om de verschillen tussen mannen en vrouwen aan de kaak te stellen. In het kader van het project ‘Hart voor vrouwen’ wordt regelmatig een symposium georganiseerd om aandacht te geven aan de positie van de vrouw.

Dagen voor alleengaanden
Of je afscheid hebt moeten nemen van je levenspartner of als je ervoor kiest om alleen door het leven te gaan, het is altijd fijn om andere vrouwen te ontmoeten. Om eens lekker samen te praten, iets te ondernemen of lotgenoten te ontmoeten. Al jarenlang organiseert ZijActief Limburg de ‘Dagen voor alleengaanden’. Op drie of vier locaties verspreid over Limburg wordt een dag georganiseerd speciaal voor de leden die alleen door het leven gaan. Een programma met een bezinnend moment, een educatief tintje en natuurlijk ontspanning. De Dagen voor Alleengaanden zijn in elk jaar in het voorjaar.

Samen op stap op Zondag (SOSOZ)
Zijactief Limburg en KVG Limburg organiseren twee keer per jaar een verrassende activiteit op zondagmiddag. Deze dagen zijn bestemd voor (single) leden die samen een zondag gezellig willen doorbrengen. Ontmoeting, uitdaging en het delen van ervaringen staan hierbij centraal. Van graffiti spuiten tot een GPS-tocht door een stad. Samen op Stap op Zondag biedt een uitdagend programma voor de vrouwen binnen én buiten onze vereniging. Fun, inspiratie en het delen van ervaringen staan voorop!