Foto's

 

Woensdag 15 mei

Woensdagavond kwam tante Agaath bij ons op bezoek. Helaas sprak ze de meeste tijd in dialect,wat niet alle leden konden verstaan.Voor de pauze had ze een quiz vraag en de winnaar kreeg een prijsje. Na de pauze had ze een quiz die zowel in het Nederlands als in het dialect werd gehouden. De winnende groep mocht een klein kadootje uit de mand uitzoeken. Er waren twee groepen die gelijk geëindigd waren. Ze mochten allemaal iets uitzoeken. De avond was druk bezocht,45 leden en 6 introducées.

           

                               

Vrijdag 26 april

Vrijdagmiddag hebben we met 11 mensen in de Krang gewandeld.Het was heerlijk wandelweer .We hebben gekozen voor de groene route van 5km. Het was een mooie route.Na afloop zijn we nog koffie gaan drinken bij de zoon van Mia Bovend'eerdt. Daar wachten 4 dames ons op.We konden zelfs op het terras zitten.

Woensdag 10 april

Vanavond hebben 36 leden een tas gemaakt. Gonnie gaf uitleg hoe de tas gemaakt moest worden van karton,handdoek,theedoek, gastendoek,een stukje tuinslang en een knoop. Er werd hard gewerkt en het resultaat mocht er zijn. Na afloop werd Gonnie in  het zonnetje gezet,want zij had alles ingekocht en voorbereid.

Vrijdag 22 maart

Vrijdagmiddag hebben we de Van Hornewandeling gemaakt o.l.v. Jan Leenders ,onze stadsgids.We waren met 16 leden en 3 introdúcees. We werden verwelkomd met koffie en vlaai en een film over de Van Hornewandeling.Daarna gingen we de stad in. Het was prachtig weer. Onderweg vertelde onze gids over de familie Van Horne en wees hij ons belangrijke gebouwen en monumenten aan.Het hart van Philips van Horne ligt in de Martinuskerk begraven,maar waar zijn lichaam is begraven is en blijft een geheim. Het was een leerzame en interessante middag.

                   

 

Woensdag 13 Maart

Vanavond hadden we een Quiz georganiseerd door Mien. Het was een gezellige avond. Helaas waren er verschillende leden ziek.De quiz bestond uit verschillende opdrachten. Een ervan was cryptisch,bij de ander moest je steden in brabant zoeken,bij weer een ander waren er foto's.De avond vloog om.De groep die gewonnen had,kreeg een puzzelboek cadeau.

Woensdag 6 februari

Woensdagavond trad voor ons op de toneelgroep "de Mantel"met als thema " een fijn feest".Er waren 5 introduceés gekomen en twee nieuwe leden en 35 leden. Het was een leuk stuk. Er werd wat afgelachen. Er ging van alles mis maar uiteindelijk werd het een leuk feest.

Maandag 21 februari
Maandagavond hebben we een bezoek gebracht aan de fam.Koper in Ospel. Ze hebben een heel groot bedrijf in bolbloemen.
We werden verwelkomd met koffie en vlaai. Daarna kregen we de geschiedenis te horen over hun bedrijf.
Ze waren eerst begonnen met groenten en later overgestapt naar de bolbloemen.Ze exporteren voornamelijk naar Duitsland.
Na de uitleg kregen we een rondleiding door hun bedrijf. Je keek de ogen uit hoeveel soorten bollen er waren en hoeveel kassen. De bollen werden in augustus aangeleverd en om wortels te schieten werden ze in koelcellen geplaatst. Met Pasen waren alle bollen weg en was het tevens het einde van het seizoen. Op de laatste foto zie je het symbool van de fam. Koper.
Na afloop kreeg iedereen een potje met bloembollen mee naar huis.

 

 

        

Woensdag 16 januari

Er was een grote opkomst voor de jaarvergadering. Er waren 45 leden aanwezig. Ook hebben zich 2 nieuwe leden aangemeld. Tijdens de jaarvergadering werd het programma van 2019 bekend gemaakt.De begroting van 2018 is goed gekeurd en er werd een nieuwe kascommisie voor dit jaar samengesteld.
Aansluitend was er een lezing over "Ouder worden in je eigen huis" door Mevr. Franssen.Het was een interessante avond. Je kreeg een aantal tips hoe je je huis praktisch kon inrichten als je ouder wordt en waar je op moet letten om je huis veiliger en praktischer te maken.

Woensdag 19 december

Vanavond hebben 14 leden een kerststukje gemaakt. Het was heel gezellig.De resultaten mochten er zijn.Bij de koffie werd er kerstbrood geserveerd en bij de borrel chocolade kerstkransjes.

Woensdag 12 december

Dit keer hadden we ons kerstdiner bij Schuttershoeve.Er hadden zich 42 leden aangemeld.
Het was heel gezellig.Het eten was goed en het was een gezellige locatie.

Woensdag 21 november.

De zanggroep Nostalgie trad deze avond voor ons op. Ze hebben 16 verschillende artiesten uitgebeeld ,waaronder Rex Gildo , Imca Marina, Rosamunde,Beppie Kraft, Evita Perron en Elvis Presley.
Het was een heel gezellige avond.De opkomst was groot., 40 leden en 4 introduceés.
In de pauze kwamen Sinterklaas en Zwarte Piet op bezoek.

   

 

Woensdag 24 oktober

Harriëtte Schrijen hield samen met Marion van Deursen een lezing over gezond en fit oud worden äls botten en spieren gaan protesteren." Het was een heel interessante avond. Eerst kregen we uitleg a.h.v. foto's, en na de pauze hebben we aan den lijve kunnen ervaren hoe lenig of stijf je bent. Ook leerde je welke risico's je liep om te vallen.Op internet w.w.w.sjoboks.nl kun je nagaan hoe veilig je huis is.               Er was een grote opkomst  met 42 leden en twee introducées.

Woensdag 19 september

Mien had weer een goede quiz avond georganiseerd. Er waren 34 deelnemers. Er was cake en koffie of thee.De winnaars gingen met een puzzelboekje naar huis.

                                  

                                                                            

Woensdag 5 september

We zijn vanmiddag met 24 personen naar de urnenvelden geweest. De weergoden waren ons gunstig gezind. We hebben het droog gehouden.
Het was een interessante middag. Cor Vossen heeft ons veel verteld over het gebied en de urnenvelden. De tijd was te kort.

Woensdag 27 juni.

Deze avond trad Michiel Malschaert op. Hij begon met bekende liedjes en zelfgemaakte liedjes op de gitaar en mondharmonica.Na de pauze maakte hij er een hele show van. Het was een heel geslaagde avond. Er waren 5 leden van de seniorenbond aanwezig en 3 introducees.

Woensdag 6 juni

Vanmiddag zijn er 18 dames met de fiets naar vliegveld Budel gefiets. Daar stond de koffie en de vlaai klaar. Het weer was goed.

Woensdag,23 mei
 

Vandaag zijn er 18 dames naar de tuin in Wessem geweest.Daar kregen ze een rondleiding en uitleg over de planten en de glasobjecten van Dian Hornstra. Na afloop was er koffie met vlaai.

 

 

 

Woensdag 11 april. 

Vanwege de grote opkomst werden er twee groepen gemaakt,de een ging 4 april en de andere 11 april.We werden welkom geheten door Nellie. Ze liet ons a.d.h. foto's zien wat er allemaal mogelijk was.
Daarna mochten we rond kijken en kregen we uitleg over verschillende hulpmiddelen. Het was een gezellige en leerzame avond.

 

Woensdag 14 maart 2018

Deze afvond kwam de brandweer ons vertellen hoe we konden voorkomen dat er brand in huis ontstond. Ook werd vertelt wat te doen als er brand in de pan ontstond of als er brand in huis ontstond.
We werden in 4 groepen verdeeld van 8 personen. Op de tafel lagen trefwoorden zoals stekkers en vlam in de pan , kortsluiting,enz. Aan de hand van de woorden werd er verteld hoe brand kon ontstaan en wat te doen, zoals geen opladers in stopcontacten laten zitten.
Ook werd er uitleg gegeven over brandmelders.
Het was een interessante avond .Als afsluiting kregen we een buggy tas mee.

Woensdag 21 februari 2018

Vanavond heeft notaris Mevr. Konings een lezing over erfrecht gehouden. We hebben veel geleerd. Er was in de loop der jaren veel veranderd. Ze raade ons dan ook aan om als je een bepaalde leeftijd hebt om de 5 jaar naar de notaris te gaan om te kijken of je testament nog up to date is.

  Woensdag 31 januari 2018

Vanavond kwam championkwekerij Verkooyen uitleg geven hoe oesterzwammen gekweekt werden. Ze hadden oesterzwammen op een bedje meegenomen. A.d.h. van een video werd er uitgelegd hoe oesterzwammen gekweekt werden. Ook lieten ze zien en vertelden ze hoe champions gekweekt werden. Daarna mochten we proeven van een oesterzwammen met aardappelen soep, pasta met oesterzwammen en oesterzwammenschnitsel. Na afloop was er een mogelijkheid om oesterzwammen te kopen en recepten mme te nemen. Het was een leerzame gezellige avond.Er waren 49 leden en 4 introducies aanwezig.   

       

Woensdag, 18 januari 2018

Jaarvergadering met presentatie jaarprogramma.
We hadden die dag ook een jubilaris.Ze werd in de bloemetjes gezet.
Ook diegene die een nieuw lid hadden aangemeld kregen een attentie en diegen die een idee hadden ingebracht werden bedankt.
Na de pauze hebben we enveloppen gemaakt.

 

woensdag 13 december 2017

We hadden woensdagavond een kerstviering. Er waren 46 dames gekomen. Er was ook een nieuw lid bij.De toneelgroep 't Amateurke speelde voor ons een kerstspel. Na afloop was er een pikbuffet. Het zag er goed verzorgd uit en was ook heel lekker. Er was meer dan genoeg. De avond was heel gezellig verlopen.

 

Vrijdag, 24 november 2017

Op vrijdagmiddag zijn we met de bus van Kupers met 31 dames naar de breifabriek Marciënne in Heinsberg gereden. De zaal was helemaal in kerstsfeer versierd. We werden verwelkomd met thee of koffie en een stuk gebak. Daarna was er een kerstshow en modeshow. Na afloop kon je de geshowde modellen passen en eventueel kopen. Ook was er gelegenheid om de breifabriek te bezichtigen. Het was een gezellige en geslaagde middag.

 

 

 

Woensdag 25 oktober 2017

 We hebben een herfst wandeling gemaakt bij Daatjeshoeve. We waren met 17 leden. Het weer werkte gelukkig mee. Het begon pas te regenen toen we binnen aan de koffie zaten. We hebben 4,7 km. gelopen. Deze wandeling ging gedeeltelijk door het bos., dan langs akkers en tenslotte over de weg. Het was heel gezellig. We hebben genoten van een lekker stuk vlaai en koffie of thee na afloop.

        

 

Woensdag, 6 oktober 2017

Quiz avond met Mien van Cuijk.
27 leden waren er die avond gekomen. 3 bestuursleden hadden cake gebakken voor bij de koffie. Het was heel gezellig en leerzaam. De winnaars gingen met een puzzelboek naar huis.

               

                                                       

 

 

 

Museum : Terug in de tijd, 6 september 2017

Op woensdagmiddag, 6 september, gingen we met 27 leden met auto's naar het museum"teug in de tijd".
We werden verwelkomd met appelgebak en koffie. Daarna kregen we alle tijd om in het museum rond te kijken. Eventuele vragen konden we aan een gids stellen. Het was een leuke, gezellige en leerzame middag.

   

Wandeling IJzeren Man 29 juni 2017

Er hadden zich 32 leden aangemeld.We hebben ons in twee groepen verdeeld en elke groep ging met een gids op pad. Hij liet ons zien door middel van een grondboring hoe de samenstelling van de grond was en legde uit hoe de lagen van de grond ontstaan waren. De IJzeren Man is geen natuurlijk bos maar aangelegd.Hij liet ons verschillende zeldzame planten zien en vertelde welke dieren hier leefden. We hadden voor een wandelijng van een uur gekozen,maar achteraf was dit te kort. Na afloop was er thee of koffie en vlaai.

 

 

 

   

     

Fietstocht IJsboerderij 7 juni

30 leden hadden zich opgegeven. 15 leden gingen fietsen en 15 leden kwamen met de auto. Het was droog ,die avond, maar er stond een stevige wind. Het was heel gezellig en er was volop keuze uit de ijcoupes.

 

 

.

 

 

Fietstocht Bosserhof 17 mei

Er waren 21 personen, die zich hadden opgegeven.
Het weer was goed.
We kregen een rondleiding door de vlindertuinen bij de zorgboerderij de Bosserhof. Het was heel leerzaam. Je kon nog een kleine boomstam meenemen om thuis in de tuin op te hangen voor de bijen.
 Na afloop werden we getrakteerd op een wafel met ijs en slagroom en thee of koffie.
Het was een gezellige middag.

 

Paasstuk maken op 16 april

 Mien van Cuijk heeft deze avond georganiseerd.Zij zorgde voor de ondergrond, mos, bladeren ,veertjes en bloemen. We zorgden zelf voor oase eieren en buxustakken. Onder begeleiding van Mien en enkele andere dames hebben we een paasstuk gemaakt . Het resultaat was prachtig.

 

Lezing Formule1zaam 22 maart 2017

De heer Witjes kwam een lezing houden over Formule 1zaam van Punt Welzijn.
Ook vertelde hij over mantelzorg en maatjes.

Na de pauze zijn we aan de slag gegaan met mini mutjes breien voor het goede doel.

 

Spellenavond 8 februari 2017

Mien van Cuijk heeft deze avond georganiseerd.
Er waren vijf groepen van 8 personen. Alle groepen hadden dezelfde vragen. De winnende groep kreeg een puzzelboek kado.

 

Jaarvergadering & Lezing tarot-kaarten | 18 januari 2017

Terugblik 2016

Kerstdiner | 14 december

Sinterklaasbingo | 16 november

 

 

Fotoquiz | 12 oktober

Busreis | 7 september

Verrassingsuitje De Sluis | 16 juni

Nagelavond | 11 mei

High tea | 13 april
Alle dames van ZijActief Leuken hebben wat lekker meegenomen voor een gezellige high tea.

 

Workshop Buikdansen
Yvonne Meulen van dansschool Farachi verzorgde voor de dames van ZijActief Leuken een leuke workshop Buikdansen.

 

Jaarvergadering & creatieve activiteit
Op woensdag 6 januari vond de jaarvergadering plaats in zaal Cardinaal op Leuken. Tijdens deze vergadering werd het jaarprogramma 2016 gepresenteerd en werden diverse jubilarissen gehuldigd:

  • Annie van de Kruijs: 50 jaar lid
  • Jeanne Schreurs: 40 jaar lid
  • Agnes Bocken: 25 jaar lid
  • Tonnie Smolenaers: 25 jaar lid

Wij feliciteren alle jubilarissen met hun jubileum bij ZijActief Leuken!
Na een korte pauze begon het tweede deel van de avond: een creatieve activiteit. Alle dames knutselden een leuk doosje van een aantal foto's die zij mee moesten brengen voor deze activiteit.

Impressie:

 

 

 

Terugblik 2015

Stadswandeling

Op woensdag 10 juni organiseerde ZijActief Leuken een leuke stadswandeling. Een gids vertelde o.a. over de kerk van de wijk Fatima en de Rumoldus kapel. De gezellige wandeling werd afgesloten bij Café 't Swaentje.


Jaarvergadering
De eerste activiteit van het nieuwe jaar 2015 vond plaats. Een nieuw jaar betekent een nieuw programma en dit werd deze avond dan ook gepresenteerd aan alle leden. Na afloop van de jaarvergadering gaf het Groene Kruis uitleg over de ontwikkelingen op de zorgmarkt.


 

Terugblik 2014

Kerstdiner
Op donderdag 11 december gingen de dames van ZijActief Leuken naar Hostellerie Munten in Weert.
Onder het genot van een drankje en een overheerlijk kerstdiner konden de dames lekker bijkletsen. Het was een geslaagde avond!

 

Zomerafsluiting

Nieuwe bestuursleden


Ans Hulspas (l) en Lia van Schuppen (r)

Rommelroute Leuken

      

Lezing 'Hoeden'
Op woensdagmiddag 9 april gaf hoeden modiste Melanie Luyten een lezing. De leden hebben zich heerlijk uitgeleefd met het passen van de verschillende hoeden. Het was een mooie, geslaagde avond!