Nazomeractiviteit en huldiging van onze jubilarissen op 7 september 2022

Nieuws
dinsdag 13 september 2022

Woensdag 7 september startte ZijActief afdeling Genhout met haar traditionele nazomeractiviteit. De vereniging telt ongeveer 70 leden in de leeftijd van 45 jaar en meer… het was een hele speciale avond, omdat er 6 jubilarissen waren. Twee leden zijn maar liefst 65 jaar lid van wat als boerinnenbond is begonnen, later is overgegaan in de Vrouwenbond en nog later in ZijActief.

Mevr. Voncken en mevr. Bougie zijn trots dat ze maar liefst 67 jaar lid zijn en nog steeds graag de berg opkomen voor activiteiten (door Corona kunnen de dames nu pas in het zonnetje worden gezet). Ze vertellen dat ze als jonge meid mee mochten met moeders naar de boerinnenbond en dat ze altijd lid zijn gebleven. De dames Roebroek en Bouwens zijn 50 jaar lid, mevr. Cremers is 40 jaar lid en mevr. Sanders is 25 jaar bij ZijActief in Genhout. Geen van de jubilarissen woont in Genhout, maar weten de weg steeds te vinden. Allemaal hebben ze hun eigen reden om lid te zijn in Genhout, dat verschilt van ‘het is altijd zo geweest’ tot ‘de activiteiten zijn zo leuk’ tot ‘ik ken de mensen en we hebben altijd wat te vertellen’.

Er zijn nog 2 dames welke gefêteerd moeten worden: mevr. Bours is 25 jaar lid en mevr. Vrencken al 65 jaar. Deze dames konden door omstandigheden niet aanwezig zijn maar hier gaan enkele bestuursleden op huisbezoek.

Deze avond werd opgeluisterd door Zanggroep Toesjee. Toesjee is een Midden-Limburgse zanggroep, zij zingen een gevarieerd repertoire. De nadruk ligt hierbij op Latijns-Amerikaanse en Ierse muziek maar ook muziek in diverse andere talen. Onder het genot van een hapje en een drankje werd geluisterd, maar vooral ook verteld. Want hebben dames zich veel te vertellen als ze elkaar een tijd niet hebben gezien…

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!