In actie

Blogs, Nieuws
vrijdag 27 mei 2022

De afgelopen maanden heb ik tijdens een vergadering van priesters -soms ook met parochiebestuursleden- in elk dekenaat uitleg gegeven over het nieuwe project dat ik samen met mijn team zal uitvoeren. Uitvoerig heb ik verteld over het ontstaan van deze training voor transformatie, de visie waarop de methode gebaseerd is, de ervaringen in het verleden in het bisdom Same met dit programma.

Het programma is gericht op kritische bewustwording, menselijke relaties, sociale analyse, organisatorische inzichten en transformatie vanuit christelijk perspectief.

Concreet gaat het over inzichten in ‘goed luisteren’, spreken in het openbaar, ontwikkelingen in het dagelijks leven, relaties tussen man-vrouw en ouders-kinderen, inzichten in ‘wie ben ik’ (identiteit), samen werken en het leren inzien van de bevrijdende boodschap in bijbel verhalen.

Er zijn verschillende spelvormen, korte verhalen, toneelstukjes en tekeningen om de bovenstaande thema’s te introduceren. Alles is er op gericht dat de deelnemers zelf ontdekken waar het om gaat, wat het probleem is, of ze het herkennen in hun eigen omgeving, wat de nadelen zijn en welke oplossingen ze zien om de situatie te verbeteren. En hoe ze die verbeteringen kunnen toepassen in hun eigen gezinssituatie of groepswerk in de parochie.

Het team dat ik heb samengesteld bestaat uit sr. Sofia als vaste collega en drie catechisten die parttime ingezet worden. Deze week heb ik de eerste Training voor Trainers gegeven. Het was vooral kennismaken met elkaar, de methode die we zullen gebruiken tijdens de workshop en over de opzet van de eerste bijeenkomst in de parochie. De kennismaking is uitstekend gegaan. Vanaf volgende week gaan we het programma lanceren in 18 parochies. En begint eindelijk het échte werk. Wat kijk ik daar naar uit.

Hartelijke groeten, Marielle Beusmans

Agenda

Er zijn geen agenda items voor deze afdeling

Fotoalbum

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!