Kunstgeschiedenis div.data

  • Datum: woensdag 8 maart 2023
  • Tijd: N.t.b.
  • Locatie: T keerhoes

Kunstgeschiedenis maart 2023 door Regina van Romondt

Woensdag 8 maart. De moeder van de moederspin. Louise  Bourgois. Zij is vooral bekend geworden door haar grote beelden in marmer en brons, waaronder de enorme spin met haar glazen eieren in een doorzichtig lichaam. Te bewonderen in Bilbao. Al haar werk is geïnspireerd door haar jeugdherinneringen in Parijs en hoe het is om vrouw te zijn.

Woesdag 22 Maart 2023. EAST MEETS WEST.

We maken kennis met de Chinees-Amerikaanse architect I.M. Pei, de bedenker van o.a de pyramide voor het Louvre In Parijs en het robuuste MUDAM in Luxemburg. In zijn stijl is de invloed van het Bauhaus duidelijk te herkennen. We bekijken de prachtige en onmogelijk lijkende gebouwen van binnen en buiten.

Woensdag 29 Maart 2023. LAND ART NATURE.

Land art ontstond in de 60er jaren maar is nu actueler dan ooit, de kunstenaars gebruiken het landschap als materiaal. James Turell schept ruimtelijke belevingskunstwerken binnen, zoals het Hemelvertrek in museum Voorlinden en in Amerika: Rodan Crater in een vulkaan.

Laat U verrassen.

Praktische informatie:

Cursus wordt gegeven door Regina van Romondt in het Keerhoes in Cadier en Keer.

Aanvang: 19.30 uur tot 21.30 uur.

Kosten voor de 3 cursusavonden, inclusief koffie/thee.  Leden € 30.00  en niet-leden € 35,00

Aanmelden bij Loes Bessems, tel. 043-4072564

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!