Koken en bakken in Coronatijd, Kring Noord

We hebben gemerkt dat sinds de lockdown veel meer van onze leden aan het koken of bakken geslagen zijn. Stuur je allerleukste, allerlekkerste recept naar ZijActief Limburg en we zetten iedere week op deze plaats jouw recept.

Het zou fijn zijn als je ons het volgende laat weten:

Werkwijze recept
Ingrediëntenlijst
Foto van het gerecht en/of van jezelf
Je eigen naam en van welke afdeling jij lid bent.

Dat wordt smullen met dit recept ingestuurd door Annelies Joosten,  lid van Provinciaal Bestuur namens de kring Noord. Ze heeft het niet zelf gemaakt, maar wel zelf geproefd en het is heerlijk.

 

Pasta met speck della Valtellina, boerenkool en flandrien

Een heerlijk winters pastagerecht. Een pasta met een romige saus, boerenkool en mascarpone gezouten spek. De spek die in dit gerecht gebruikt is  speck della Valtellina uit Zuid-Tirol.

4 personen

200 gram                                    boerenkool
400 gram                                    speck di Valtellina
500 gram                                    rigatoni
200 gram                                    boschampignons
1                                                 bosui
                                                   Peper
                                                   Zout
1 teentje                                     knoflook
1 flinke Eetlepel                         mascarpone     
200 gram                                   flandrien                            

Bereiding

Zet een ruime pan met water op het vuur
Spoel de boerenkool en verwijder de nerf. Kook de boerenkool gaar in ongeveer 15 minuten.
Zet een ruime wokpan op het vuur
Snijd het spek in blokjes en bak ze krokant.
Schep de kool uit het water met een schuimspaan en kook de pasta gaar in hetzelfde water.
Maak de champignons schoon en snijd de sjalot in ringen.
Stoof de champignons en de sjalot in de  pan met het spek.
Kruid het geheel peper en zout en rasp de knoflook er bij.
Doe een deel van de gare boerenkool in de blender en met een beetje vocht van de kool en de mascarpone. Mix het geheel fijn tot een gladde saus.
Knijp zo veel mogelijk vocht uit de rest van de boerenkool en ga er kort met een mes door.
Meng de boerenkool onder de groenten en het spek in de wokpan en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Giet de pasta en doe met  de saus van de mascarpone in de wokpan. Kruid zonodig bij met zout en peper.  Schep de pasta op een diep bord en werk af met enkele schilfers Flandrien.

Ga terug