Koken en bakken in Coronatijd, afdeling Leeuwen

We hebben gemerkt dat sinds de lockdown veel meer van onze leden aan het koken of bakken geslagen zijn. Stuur je allerleukste, allerlekkerste recept naar ZijActief Limburg en we zetten iedere week op deze plaats jouw recept.

Het zou fijn zijn als je ons het volgende laat weten:

• Werkwijze recept
• Ingrediëntenlijst
• Foto van het gerecht en/of van jezelf
• Je eigen naam en van welke afdeling jij lid bent.

Dit wordt smullen, van Hilda Meisters, lid van afdeling Leeuwen.

TAGIATELLE BOLOGNESE (4 personen)
Dit is echt het ultieme recept voor pasta met bolognesesaus!!! 

Ingrediënten:
3 el olijfolie;125 gr ontbijtspek (fijngesneden); 1 ui (fijngesneden); 2 uitgeperste teentjes knoflook; 1 fijngesneden wortel; 1 fijngesneden stengel bleekselderij; 500 gr rundergehakt; 1 klein blikje tomatenpuree; zout; peper; 3 dl rode wijn; 1 blik tomatenblokjes (400 gr); 2 dl vleesbouillon (tablet); 2 el fijngesneden oregano of marjolein (evt. gedroogd); 400 gr tagliatelle; groene pesto; Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:

Olijfolie verhitten en ontbijtspek in ca. 7 min. goudbruin bakken. Ui, knoflook, wortel en bleekselderij ca. 5 min. meebakken. Gehakt toevoegen, in 5- 10 min. rul bakken en bestrooien met zout en peper. Tomatenpuree toevoegen en enkele min. meebakken.
Wijn toevoegen, aan de kook brengen en wijn op middelhoog vuur laten verdampen.
Tomaatblokjes, bouillon en oregano toevoegen en saus op zacht vuur ca. 2 uur laten pruttelen, tot meeste vocht is verdampt en saus een donkere kleur heeft. Saus op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle of andere pasta beetgaar koken in ruim water met zout, afgieten en terug in de pan doen. Meng groene pesto naar smaak door de tagliatelle. 

Dit helpt ook tegen het plakken van de pasta. Dan serveren met de saus. Strooi er vers geraspte Parmezaanse kaas over

Serveertip:

Evt. kun je op het laatst nog wat room toevoegen aan de saus. Lekker met een verse salade en ciabatta met kruidenboter.

N.B. Als je saus over heb kun je die heel goed invriezen voor een volgende keer. Dan ben je dan lekker snel klaar.

 

Ga terug